Sikret akuttplasser i barnevernet til jul

— Jeg er veldig fornøyd. Nå er vi sikret at hvis det blir behov for å skaffe barnevernsplass i jula og nyttåret, så er tre plasser i Haugesund stilt til disposisjon. I tillegg skal en barnevernsinstitusjon i sørfylket godkjennes slik at den kan ta imot inntil tre som trenger en akuttplass, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen, som leder for kommunalstyret for levekår i Stavanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

Barnevernssjefen i Stavanger kommune karakteriserte situasjonen i barnevernet i Rogaland som «uforsvarlig og uakseptabel», og fikk full støtte fra barnevernet i Sandnes.

Og reaksjonene lot ikke vente på seg. Ordførerne Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg ble i løpet av sist helg enige om å skrive et felles brev til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Initiativtaker var Venstres Per A. Thorbjørnsen, les her >>
Per A. Thorbjørnsen, leder for kommunalstyret levekår i Stavanger, sa rett ut at han ikke med god samvittighet kunne overlate Stavangers barn til det statlige barnevernet.
– I det øyeblikket barna våre forsvinner ut av det kommunale barnevernet og inn i det statlige, mister vi muligheten til å gjøre noe for dem, sa Thorbjørnsen.

Etter møte mellom den politiske ledelsen på Nord-Jæren og Bufetat ble det likevel klart at det stilles akuttplasser til disposisjon i Rogaland. Les mer her >>

Thorbjørnsen er lettet over at barnevernet i hvert fall skal være mer enn godt skodd for jule- og nyttårshelgen, men varsler videre engasjement. -Det overordnede spørsmålet er om barnevernet er organisert på rett måte. Veien fra barnet på institusjoner som Dreieskjevå og opp til statsråden er lang, sier Thorbjørnsen.
Han mener situasjonen er lite holdbar, og at barnevernet skriker etter bedre samordning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**