Ukas navn: Kari Slungård

Tydal er den kommunen i Sør-Trøndelag hvor Venstre fikk størst oppslutning ved siste lokallag, og det er også her vi har vår eneste ordfører: Kari Slungård. Hun har et sterkt engasjement for lokaldemokratiet, og for en distriktspolitikk som gir muligheter for å bo over hele landet. Kari er ukas navn, og du kan lese mer om henne her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Presentasjon:

 Kari Slungård er ordfører i Tydal.

Kari Slungård er ordfører i Tydal.

Jeg heter Kari Slungård og bor i Tydal. Jeg er gift og har to voksne barn og et barnebarn.
Jeg har vært lærer i barne- og ungdomsskolen i Tydal i nesten 40 år. Det gjør at jeg kjenner de fleste innbyggerne godt. Jeg har trivdes godt i mitt yrke, men ble ved siste valg valgt til ordfører i Tydal. Jeg har vært med i lokalpolitikken i Tydal i mange år med ulike verv.

I fritiden leser jeg gjerne ei god bok, tar en skitur når vær og føre tillater det. Ellers synes jeg det er koselig å sette meg ved symaskina og sy klær, men det blir litt lite tid til dette.

Hvorfor ble du medlem av Venstre?
Jeg ble medlem av Venstre fordi det er et sosial-liberalt parti som har stått opp for lokaldemokratiet. Det var det eneste partiet med personlig frihet og ansvar for felleskapet og hverandre. Dessuten er jeg nok blitt en del påvirket av personer i familien i valg av parti.

Hvilken sak er du mest opptatt av akkurat nå, og hvorfor?

Jeg er mest opptatt av distriktspolitikk generelt. Hvordan skal distriktene overleve i den sentralistiske tankegangen som "herjer" landet. Jeg synes det er viktig å snu flyttestrømmen fra byen til landsbygda og finne de vikemidlene som må til. Det er litt skuffende at Venstre synes å ha blitt et byparti. Det er for lite fokus på distriktspolitikk i partiet og at det skal bo folk i hele landet. Det at Venstre går inn for kommunesammenslåing med tvang er jeg sterkt i mot. Et parti som alltid har stått som en garantist for lokaldemokratiet må ikke legge seg på den linjen. Kommuner må samarbeide for å løse oppgaver, men det må skje av egen fri vilje. Dessuten må en ta geografiske hensyn, og folk må oppleve en nærhet til kommuneadministrasjon og tjenester.

Hva er den største utfordringa i ditt lokalmiljø?

Å øke sysselsetting og bosetting i Tydal blir en utfordring i framtida. Her må det tenkes nye tanker, og vi må gi innbyggerne det de etterspør av tjenester.

Hvordan tror du Venstre skal vinne valget?
Jeg tror Venstre kan vinne valget ved å fokusere mer på problemer som angår distriktene. Det er greit at byene har store problemer og at de må løses. Men de kan kanskje minskes ved at folk får lyst til å bosette seg i distriktene og dermed minske presset på byer og tettsteder hvor de sosiale og miljømessige problemer er store.

Det er også viktig for Venstre å fokusere på at vi skal ha en god skole med dyktige lærere. Derfor er det viktig med Venstres standpunkt til etterutdanning av lærere og generelt på lærerutdanning.

Byråkratisering i samfunnet er blitt altfor stor og må reduseres. Dette kan Venstre markedsføre bedre. Venstre må kommunisere tydelig sin politikk i forhold til små og mellomstore bedrifter og deres behov.

Å få velgerne i tale og lytte til de problemer de opplever og ta dem på alvor blir viktig for Venstre i valgkampen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**