— Som å komme i Michelin-guiden

Innbyggerne sa nei i folkeavstemningen, men nå vil Miljøverndepartementet få Odda på UNESCO-listen likevel. Det gleder Inge Børslien.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Børslien har markert seg som en kraftig tilhenger av UNESCO-søknaden. Han er opptatt av at en lang og opprivende lokal strid nå definitivt er lagt død. I folkeavstemningen om søknaden var det et knapt flertall mot, men kommunestyret trumfet saken gjennom på tvers av folkeviljen.

– Smelteverket i Odda og kraftverket i Tyssedal er unike i verdensmålestokk. Å få disse inn på UNESCOs tentative liste er noe av det viktigste vi kan få til. Det blir som å komme i Michelin-guiden, sier han til BT.

Les saken i dagens Bergens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**