Historisk verdi – hvordan formidle den?

Hølen skole har bidratt med mengder til historiebøkene og bør derfor ikke kun betraktes som en skolebygning. Det er slik at bygninger med særdeles viktig historisk verdi for lokalbefolkningen og samfunnet forøvrig, bør ikke rives hvis andre alternativer er mulige.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Grunnmuren på Hølen skole

Grunnmuren på Hølen skole
Foto: Henrik Østerman

Hølen skole har en fantastisk historie. Bygningen har vært skole, bibliotek og bystyresal. Det huset ordføreren for norges minste by og var maktsenter for det som var et skatteparadis og unikt i norsk målestokk. Hvis bygninger kunne prate, ville Hølen skole hatt særdeles mange historier å fortelle. Den har ikke bare huset mange viktige institusjoner, men har også en beliggenhet som skaper en perfekt harmoni og symmetri med elva. Fasaden er sliten, men med oppussing og total reovering innedørs, kan bygningen igjen bli moderne og fostre flere viktige institusjoner i fremtiden. Vestby Venstre vil kjempe for at bygningen får sin verdi befestet av fagpersoner og befolkningen i Hølen, før en eventuell riving blir vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**