– Direkte uforsvarlig!

– Det er direkte uforsvarlig å stenge lensmannskontor, sier stortingspolitiker Leif Helge Kongshaug om politiets sommerplaner i Romsdal til Romsdals Budstikke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Politibil

Foto: hover, sxc.hu

Blir sikkerheten ivaretatt?
– Lensmannskontorene har allerede i dag ikke ressurser nok til å rykke ut på tips om promillekjøring og trafikkulykker med personskade. Hvordan sikkerheten skal bli ivaretatt i sommer er for meg et stort spørsmålstegn, sier en oppgitt Kongshaug.

Spørsmål til justisministeren
– Jeg har stilt et skriftlig spørsmål til Justisminister Knut Storberget. Der spør jeg hva han vil gjøre med den uholdbare bemanningssituasjonen politiet i Møre og Romsdal er i, og om justisministeren vil sørge for at de varslede feriestengte lensmannskontor blir holdt åpne, fortsetter Kongshaug.

Frykter lovløse tilstander
– Venstre frykter lovløse tilstander og mindre respekt for loven hvis normalen blir at politiet ikke er til stede. Forrige uke stilte jeg fungerende Justisminister Trond Giske spørsmål angående nedlegging av en rekke lensmannskontor på Nordmøre. Svaret jeg fikk var ikke beroligende og det ble ikke gitt noen løfter om at lensmannskontorene skal bestå. Giske sa at det har vært en enorm opptrapping av midler til politiet i Møre og Romsdal og ga den forrige Regjeringen skylda for mangel politifolk. Dette står i grell kontrast til den faktiske situasjonen politiet i Møre og Romsdal er i, sier en provosert Kongshaug. – Det er ikke mangel på politifolk som er problemet. Problemet i Møre og Romsdal er mangel på økonomiske ressurser.

Politi

Foto: Venstre

Ta ansvar
– De rødgrønne har makta, men den forrige regjeringen har fortsatt skylda for alt som er vondt og vanskelig. Når skal denne Regjeringen begynne å ta ansvar, spør Kongshaug. – Forbrytelser og ulykker skjer ikke alltid i åpningstiden til lensmannskontorene, heller ikke nærme et lensmannskontor eller politistasjon. Politisituasjonen i Møre og Romsdal må ryddes opp i, og dette er Justisministerens ansvar, avslutter Kongshaug.

Les saken hele saken i Romsdals Budstikke her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**