Skien sentrum – den gode møteplass

Vi må bruke Skien sentrum mer, istedenfor alle kjøpesentrene utenfor byen. Det er bare sentrum som har denne gode kombinasjonen av hyggelige butikker, gode kafeer og restauranter, spennende kulturtilbud og vakre bygninger og fine parker (og selvfølgelig noen ikke så vakre ;-). Men la oss bruke sentrum og gjøre det til den gode møteplass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Vi har dessverre tillatt altfor stor utbygging av kjøpesentra utenfor sentrum, selv om jeg vil nok hevde at jeg har strittet imot så godt jeg har kunnet. Det går ut over all aktivitet i sentrum. Og staten flytter fler og fler av sine arbeidsplasser ut av sentrum, bl.a. domstolene, politiet, og nå snart skatteetaten, bare fordi det er noen kroner billigere utenfor sentrum. Fy skam for staten som ikke hjelper kommunene til å opprettholde aktive og gode bysentrum. At man f.eks. plasserer politiet i en skråning bak en hamburgerrestaurant er bare helt utrolig.

Det er bare sentrum som kan være en miks av forskjellig aktivitet, som handel, kafeer, kultur, hoteller, kontorer, småbedrifter etc., som gjensidig kan bygge opp under hverandre og tilsammen kan utgjøre en hyggelig aktiv møteplass for byens innbyggere og tilreisende. For tida er det handelen som sliter mest i Skien sentrum. ALLE SOM ER GLAD I SENTRUM OG ØNSKER ET AKTIVT OG LEVENDE SENTRUM MÅ DERFOR NÅ BEGYNNE Å BRUKE SENTRUM MER. Innenfor handel er de fleste bransjer representert i sentrum, det være seg klær, sko, sport, bøker, sengetøy og husutstyr, møbler, apotek, jernvare osv. osv. Sentrum har en lang rekke hyggelige kafeer, restauranter, puber. Spisesteder av forskjellig nasjonalitet, slik som kinesisk, indisk, mexikansk, spansk, gresk, og selvfølgelig norsk. Handel kan kombineres med en kopp kaffe, og en gang i blandt kan en gå ut og spise.

Det er også en lang rekke kulturtilbud i sentrum, med Ibsenhuset og Teater Ibsen i spissen, samt kinoen, Skien kirke osv. La oss også bli flinkere til å bruke disse.

Noen mener at det er så vanskelig å finne parkering i Skien sentrum. Det er etter min mening en myte. F.eks. har jeg aldri opplevd at det er helt fullt i parkeringshuset i Arkaden, selv om jeg ikke så ofte har behov for parkering siden jeg bor i sentrum. Noen mener at folk blir skremt av at det er bom og at en må betale. Men det er 2 timers gratis parkering og gratis etter kl. 14.00. Og det er slett ikke vanskelig. Når en kommer inn trykker en på en knapp og får et kort og bommen hever seg. Når en skal ut igjen putter man bare kortet inn og bommen hever seg. Har en stått over 2 timer i betalingstiden må en etter å ha puttet inn og fått tilbake det første kortet, putte inn et bankkort hvor beløpet blir trukket og bommen hever seg. Eventuelt betale med kontanter.

Vi i bystyret skal gjøre vårt for å få til et enda hyggeligere og penere sentrum. Til våren skal det komme mer utekafe på øverste del av Handelstorget, endel steinheller som har forskjøvet seg skal skiftes ut lenger nede, det skal plantes flere trær mellom Arkaden og Sitt Ned/Husfliden, Rådhusparken kommer etterhvert, trappa fra Ibsenhuset og ut i Skistredet skal renoveres så snart våren kommer, osv.

Min oppfordring blir nå: ALLE VI SOM ER GLAD I OG ØNSKER ET LEVENDE SENTRUM MÅ NÅ BEGYNNE Å BRUKE SENTRUM MER.

Gustav Søvde

Les mer her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**