Ja til en fri fagforening — stopp samrøret med Arbeiderpartiet

Også i år benyttet verdens best betalte arbeidere i verdens rikeste land 1. mai til å toge for egne rettigheter, skriver Venstres Ståle Sørensen i denne oppsummeringen etter feiringen av arbeidernes internasjonale dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Fakkeltog for fred i Oslo

Foto: Jan Christian Kolstø

Fraværet av paroler som henviser til internasjonal solidaritet og hjelp til de som trenger det mest er nesten fraværende. Hvor er parolene som omhandler de utestengte? Eller for den saks skyld hvor er solidaritetsparolen for de gründere og småbedriftseiere som mangler sosiale rettigheter, trygdeytelser og en rekke andre ytelser norske arbeider tar for gitt? Man kan undre seg om 1. mai handler om solidaritet ovenfor en selv, ikke solidaritet ovenfor de som trenger det mest. Hva med en av disse parolene neste første mai?:

-Vi har det godt, la oss dele godene med den tredje verden

-Solidaritet med gründerne, gi dem samme trygderettigheter som arbeidere

-Kamp for tidenes største satsing på rusomsorg nå

-Ja til en FRI fagvegelse, stopp samrøret med Arbeiderpartiet

Ståle Sørensen

Foto: CTO

Ståle Sørensen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**