-Forundret over straffeutmålingen for voldtekt

-Det som forundrer meg veldig er at når man kommer til straffeutmålingen brukes oftest minimumsstraffen på to år, og ikke maksimumsstraffen på 21 år. Når det gjelder økonomisk kriminalitet ser man at man oftest benytter seg av maksimumsstraffen, sier Rita Sletner. Sletner var leder av Voldtektsutvalget og er stortingskandidat i Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rita Sletner

Foto: Audun Halaas

— Politiet er nødt til å gjøre en knallgod jobb, både med taktisk og teknisk etterforskning. På den måten har offeret flere bein å stå på i retten, og man slipper å stå alene, sier Rita Sletner.

Det regjeringsoppnevnte Voldtektsutvalget har kommet fram til at mellom 8000 og 16.000 voldtekter og voldtektsforsøk finner sted i Norge hvert år. Det vil si at bare én av ti anmelder voldtekten eller voldtektsforsøket til politiet.

— Jeg er overhodet ikke overrasket over tallet på voldtekter og forsøk på voldtekt i Rogaland. Men jeg synes det er veldig leit når vi vet at det egentlige tallet er ti ganger så høyt. Det er så mange ofre der ute som ikke har tilgang på rettsstaten eller som tør å anmelde, sier Sletner til Rogalands Avis.

Ler mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**