– En god oppvekst er nøkkelen for integrering

Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark spurte om kommunen ville gjøre noe for inkludering og mangfold gjennom kultur-, idretts- og frivillighetstiltak. – Nei, var svaret fra John Østensvig (Ap).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Forespørsel i Utvalg for kultur og idrett, tirsdag 19. mai 2009

Mennesker

Foto: Microsoft

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Halden Venstre, arkiv

En god oppvekst er nøkkelen for integrering. Jeg mener at også deltakelse og aktivitet gjennom kultur, idrett og annet frivillig arbeid er nøkkelen for en god oppvekst, og dermed også for integrering.

Gjennom mangfoldsåret hadde vi en rekke enkelttiltak, men jeg etterlyste de store, brede, varige tiltakene allerede når vi diskuterte tiltak i forbindelse med mangfoldsåret. Jeg foreslo da at vi skulle lage et hefte hvor alle fritidstilbud ble presentert på norsk og engelsk, eventuelt på andre større språk som brukes i Halden. Der skulle det stå hva aktiviteten gikk ut på, hva som forventes av foreldrene, hva som forventes av barna og hva de kan forvente seg av klubben, laget eller foreninga. I tillegg burde det blitt arrangert en åpen dag eller liknende, med obligatorisk oppmøte for barna ved Os og Låby skoler hvor alt dette ble presentert.

Vil Halden kommune ta initiativ til slike tiltak, for å synliggjøre de frivillige organisasjonene og fritidstilbudenes positive rolle for et mer inkluderende og åpent lokalsamfunn?

Hva vil Halden kommune gjøre for at tankegangen, som så vidt kom i gang ved blaffet Mangfoldsåret, får mer vind i seilene og vi får skapt et mer mangfoldig Halden ved hjelp av kultur, frivillighet og idrett?

Vil Utvalgsleder sette opp en sak om "Kultur, frivillighet, idrett, mangfold og inkludering" på sakskartet i et av hovedutvalgsmøtene i 2009?

Per Magnus Finnanger Sandsmark, Venstre

– Nei, vi vil ikke gjøre noe, var svaret fra John Østensvig (Ap) på alle tre spørsmålene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**