Alstahaug Venstre ikke næringsfientlig!

“Å likebehandle næringsaktører er ikke nænringsfientlig, tvert i mot. Det forhindrer konkurransevridning”. Hanne Nora Nilssen tilbakeviser påstandene om at hun som Venstres representant er næringsfientlig. Les hennes leserinnlegg:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Som medlemmer i Planutvalget er vi satt til å forvalte Plan- og bygningsloven. Lovverket er blant annet til for å sikre en likebehandling av næringsaktører i kommunen. Å unnlate å slå ned på næringsaktører som ikke forholder seg til gitte lover og regler, er konkurransevridende og næringsfientlig. Dette fordi de aller fleste næringsaktørene i Alstahaug kommune velger å følge lovverket. Av hensyn, blant annet til nærmiljøet, ser disse nødvendigheten av å ta på seg den ekstra arbeidsbyrden, og de ekstra kostnadene, reguleringsplanarbeid og konsekvensanalyser medfører. Disse næringsaktørene representerer langt flere arbeidsplasser enn de rundt 15 som er registrert hos Aqua Rock (tall fra arbeidstakerregisteret).

Som Venstres representant arbeider jeg for næringsutvikling i Alstahaug kommune. Jeg arbeider for at alle aktører som har etablert seg, eller ønsker å etablere seg, skal få drive næring under like vilkår. Jeg ønsker å unngå konkurransevridning til fordel for enkelte aktører. For Venstre gjelder likhetsprinsippet for alle. For å få til dette, er jeg nødt for å følge de lover å regler jeg er satt til å forvalte.

For næringsaktørene vil også en ryddig og ordentlig saksbehandling være forutsigbar. Dette vil skape en visshet om likebehandling for aktører som har etablert seg i kommunen, men også for de som ønsker å etablere seg. Å karakterisere mitt arbeid for forutsigbare og ryddige prosesser og likebehandling av næringsaktører for næringsfientlig mener jeg faller på sin egen urimelighet. Jeg vil heller påstå det motsatte. Det er å opptre ansvarlig og næringsvennlig for alle aktører i kommunen.

Hanne Nora Nilssen
Planutvalgsrepresentant

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**