Stor avstand mellom Venstre og KrF på likestilling

“Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier. Jeg forstår godt at norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner”, uttalte Hanne N. Herland på et møte arrangert av KrF i Trondheim. Stortingsrepresentant for KrF i Sør-Trøndelag, Ola T. Lånke, sier til Adresseavisen at det er “en kjerne av sannhet i det hun sier”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Atle Rui

Foto: Atle Rui

Er dette KrFs sanne ansikt, eller er det et desperat forsøk på å kapre konservative kristne velgere, som i lang tid har vært på vei over til Frp?

Jeg synes det er positivt at politiske partier åpner den politiske debatten, og slipper til synspunkter som ikke er politisk korrekte. Men samtidig har partiene et ansvar for å holde debatten på et seriøst nivå, og unngå å nøre opp under rasisme, kvinnefiendtlighet og andre holdninger vi mener er svært negative for samfunnet. Når en person på et møte i regi av KrF fra talerstolen sier at "norske kvinner er fæle" og at thailandske og russiske kvinner er attraktive fordi de lager mat og tilbyr norske menn sex, mener jeg at KrF setter et slags "godkjent-stempel" på denne typen holdninger, og de inviterer til en svært negativ debatt.

På meg virker det som om KrF blankpusser sin verdikonservative profil, og med det øker de avstanden til Venstre betraktelig. Men jeg håper dette kun var et desperat forsøk på å skaffe seg oppmerksomhet før valget, og ikke en del av partiets nye strategi.

Atle Rui, leder Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**