SV og Venstre best på miljø

I en test utført i juni av miljøjornalen er det kun SV og Venstre som oppnår karakteren bra mens Frp havner på en jumbo plass med karakteren 5,5 av 25 og oppnår med det karakteren svært dårlig, til sammenligning oppnådde Venstre hele 19 av 25.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

natto

Foto: natto

De store dårlige på miljø.

Alle de tre største partiene, AP, Høyre og Frp havnet på bunnplaseringer og endte med det opp med karakterer under middels eller dorligere.

Gode miljøsaker.

Blant de sakene som gjør att Venstre kommer så høyt opp på lista er værn av Lofoten og Vesterålen mot olje og gassutvinning, CO2 rensing av all gasskraft og øke skogvernet til 4,5 prosent for å sikre naturtyper og truede arter i skogen.

I følge Natur & miljø/Miljøjournalen vil en regjering bestående av Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og SV være den beste miljøregjeringen.

Testen er utført av Natur & miljø/Miljøjournalen som har gått gjennom alle partienes programmer for stortingsperioden 2009 — 2013.

Kåringen er hentet ut fra partienes miljøpolitikk innen områdene klima, energi, petroleum, biologisk mangfold og samferdsel.

Les hele saken her : Natur & miljø/Miljøjournalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**