Energigjenvinningsanlegg i Sauda vurderes på nytt

Eramets planer om et energigjenvinningsanlegg i Sauda vurderes nå på nytt etter at Gunnar Kvassheim har vært i kontakt med energiministeren om dette prosjektet. Kvassheim har reagert på forskjellsbehandling og ønsker at støtten for dette anlegget fra Enova økes betraktelig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Gunnar Kvassheim

Anlegget vil benytte gass som i dag slippes ut gjennom fabrikkpipene til produksjon av strøm tilsvarende Saudas eget forbruk i løpet av året. I tillegg vil anlegget også gi varmt vann som kan benyttes til fjernvarme. Siste kostnadsberegning var på omlag 250 millioner kroner, der Enova gav tilsagn om 35 millioner kroner i støtte.

Denne støtten utgjør 14% av kostnaden og er langt under støtte til liknende anlegg andre steder, skriver Haugesunds Avis i dag.

— Eramet har et veldig godt miljø- og industriprosjekt. Jeg har oppfordret både bedrift og departement til å se på saken på ny, og håper statsråden vil komme med positive signaler i valgkampen, både til bedriften og befolkningen i Sauda, sier Kvassheim til Haugesunds Avis

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**