«Umulig å drive uten å bryte loven»

97 prosent av alle norske bedrifter er små og mellomstore. Sven Gabriel Ims kan derfor ikke forstå hvorfor ikke staten er mer opptatt av å bakke opp disse. Det motsatte skjer, mener kjøpmannen. —Lover, regler og krav er dessverre ofte tilpasset store bedrifter, ikke små og mellomstore, sier Venstres Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Stavanger Aftenblad innfridde ønsket fra Sven Gabriel Ims som driver Joker-butikken i Julebygda. Han fikk treffe Venstres toppkandidat Gunnar Kvassheim. Sak: Småbedriftenes kår.

Sven Gabriel Ims overtok en liten matbutikk i Julebygda (mellom Voll og Sandnes)fra foreldrene da han var 18 år. Nå er han 52 år og har 30 ansatte. Ims og kona Astrid starter arbeidsdagen klokken 03.00. For klokken 08.00 kjører bedriften ut mat til kantiner ved 90-120 bedrifter fra Øksnavad til Mekjarvik. Hjemme er han ikke før mellom klokken 17.00 og klokken 19.00.

Ims: — I Norge er det ikke lov å stå på. Du har ikke lov til å jobbe mer enn 7,5 time dagen. Hva tror du dette hadde vært hvis jeg ikke hadde jobbet mye? Jeg har jobbet her i 34 år. Først i fjor hadde jeg skikkelig overskudd. Det skal bli godt å bli pensjonist, da slipper jeg å bryte norsk lov. Det går ikke an å drive en dag uten å bryte norsk lov. Jeg tenker på arbeidsmiljøloven og skjemaveldet generelt. All slags HMS (helse, miljø og sikkerhet, journ. anm.). Jeg kuttet meg i fingeren en dag, men skrev det ikke en plass. Det skulle sikkert ha vært skrevet i fjorten forskjellige rapporter.

Kvassheim: — Venstre har flere forslag som vil være bra for deg og andre små- og mellomstore bedrifter. Blant annet vil vi gi selvstendig næringsdrivende rett til bunnfradag. Vi synes det er feil at de skal betale i gjennomsnitt 30.000 kroner mer i skatt per år enn lønnsmottakere med samme endring. Vi vil også fjerne arveavgiften ved generasjonsskifte. I dag er det slik at skulle du selge butikken til en kjede, slipper du å betale arveavgift. Men overtar barna dine butikken, må de punge ut.

Les hele saken i Aftenbladet, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**