Kontantstøtten og medaljens bakside

Økt vold i heimene og de foreldrene som ruser i seg kontantstøtten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Da kontantantstøtten ble innført skulle ordningen gi foreldrene valgmuligheter, mellom det å være heime sammen med barna de første leveårene, eller å ha barna i barnehage. Slik har det også blitt og de fleste norske foreldre er omsorgsfulle. Men medaljens bakside begynner etterhvert å vise seg. Noen foreldre misbruker kontantstøtten. Det er de som ruser seg for pengene som egentlig skulle ha gått til å trygge barnas oppvekst.

Alle barn i Søgne bør ha tilbud om barnehageplass.

Foto: .

Foreldrene holder barna heime og beveger seg svært skjelden over dørstokken i deres egen bolig. Ungene mellom 0-6 år får lite stimuli og lever sammen med sine rusavhengie foresatte i en lukket og isolert tilværelse innenfor husets fire vegger over lang tid, før naboen oppdager det. Da kan allerede skaden være skjedd. I disse “stille” og “lukkede hjem” er det vanskelig å oppdage overgrep på barn før det er for seint, – når barna har lidd overlast. Vi vet også at det kan være endel kulturelle og religiøse forskjeller i avstraffelse av barn. Gir kontantstøtten en tryggere oppvekst for alle barn? Har kontantstøtteordningen gått ut på dato? NT

Svar på Liberal.no:
fizz27

Jeg mener kontantstøtten først og fremst gagner de foreldre som vil holde sine barn utenfor storsamfunnet men heller innenfor små «private» samfunn innen samfunnet.

En bivirkning av kontantstøtten er at den går ut over barn av rusmisbrukere. Det taler for seg selv.

Uansett gagner ikke kontantstøtten barna og denne KrF-saken burde ikke stå i Venstres program. Muligens noen som kan forklare meg hva dette betyr?

« men vil se om det er hensiktsmessig å samordne ytelsen med barnetrygden.»

Så hva har dere sett i krystallkula? Er det «hensiktsmessig» og på hvilken måte skal eventuelt denne «samordningen» gjennomføres?

30. August 2009 klokken 14:08

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**