-Bekymret over valgkampens løfter

Venstres Per A. Thorbjørnsen er bekymret over valgkampens løfter innen fattigdomsbekjempelse og eldreomsorg. Han konstaterer at både regjeringspartiene og Fremskrittspartiet fortsetter å kaste om seg med løfter det ikke er mulig for dem å innfri. Thorbjørnsen er leder for kommunalstyret for levekår i Stavanger kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

Fattigdommen skulle avskaffes med et pennestrøk, men den viser seg i stedet å øke.
-De rødgrønne og dagens finansminister kom med fattigdomsløftet foran forrige valg. Løftet ble fulgt opp i Soria Moria-erklæringen. Lørdag kveld meldte TV2-nyhetene at det blir stadig flere fattige barn i Norge. Tidligere er det dokumentert at antall fattige totalt sett er stigende i Norge, skriver Thorbjørnsen i en artikkel i Rogalands Avis. -Et unnskyld er et unnskyld, men jeg gir meg ikke helt. Det var noe med situasjonen og begrunnelsen for lovnaden. Det var noe mer enn en setning i et partiprogram. Halvorsen uttalte den gangen at det bare sto på politisk vilje.

Thorbjørnsen skriver at det ved årets valg fortsetter i samme stil. -Løftene står i kø. Mens fattigdomsbekjempelsen var lokkeduen for fire år siden er det nå lagt ut en ny. Nå handler det om sykehjemsplasser. Arbeiderpartiet lover 12.000 helt nye sykehjemsplasser.
-Hvis tallet 12.000 indikerer hvor mange plasser vi trenger nasjonalt innen 2015 er antallet et slag i løse luften. Hvis tallet indikerer en endring av dekningsgradprosenten kan knapt Arbeiderpartiet begripe hva de har satt i gang. Hvis antallet ikke tar høyde for den økningen av eldre som kommer etter 2020 er det knapt verdt papiret det er skrevet på.

Per A. Thorbjørnsen viser til Venstres programforpliktelser om rekruttering av ansatte til eldromsorgen og en nødvendig moderisering av offentlig sektor som vesenlige virkemidler som de andre partiene ikke setter innsatsen inn mot.
Han frykter for at tilliten svekkes i takt med løftene som ikke følges av konkrete virkemidler. -Politisk populisme skaper større avstand mellom borgere og politikere, konstaterer Thorbjørnsen.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**