6,9 % på Risum

Ungdommen i Østfold vil ha Rita Sletner (V) på Stortinget. Venstre har kjempeframgang fra 1,6 % i 2005 til 4,1 % i 2009 og Rita Sletner ville fått stortingsplass. – Dette viser at ungdom er opptatt av å avskaffe pelsdyrnæringa, satse på jernbane og hjelpe de som trenger det mest, sier Haldens Per Magnus Finnanger Sandsmark som leder Østfold Unge Venstre som er mest stolt av 5,4 % i Halden med 6,9 % på Risum (+6,6).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rita Sletner

Foto: Venstre

På Porsnes ble resultatet 4,0 % (+3,3).

Vinden gikk Venstres vei i skolevalget i Østfold med kjemperesultat. 4,1 % i 2009 mot 1,6 % i 2005 og gjør sitt beste skolevalg siden 1997 i Østfold da sentrumsalternativet var på fremmarsj. Hadde skolevalget vært stortingsvalg og ungdommen fått bestemme hadde Rita Sletner (Østfold Venstre) vært stortingsrepresentant for Østfold.

I år er Venstre det klart største sentrumspartiet i fylket og Venstres Rita Sletner ville vært Østfolds liberale stemme på Stortinget om det var valg i dag. Nasjonalt går også partiet fram fra 3,1 % i 2005 til 6,0 % i 2009.

– Vi har snakket om å forby pelsdyroppdrett, satse offensivt på fornybar energi, flere helsesøstere i skolen og et bedre tilbud til rusavhengige. Her har Regjeringen sviktet og ungdom ser at Venstre har gode løsninger for dem, uttaler leder i Østfold Unge Venstre Per Magnus Finnanger Sandsmark om det gode valgresultatet for det liberale sentrumspartiet.

– Jeg er svært fornøyd med resultatet. Unge Venstre har gjort en kjempejobb med å synliggjøre Venstres politikk. Og det er flott at miljøbevisst ungdom vil ha meg som stortingsrepresentant for Østfold, uttaler Venstres førstekandidat Rita Sletner.

Østfoldbenken ville sett slik ut:
FrP: Ulf Leirstein, John Jæger Gåsvatn, Vigdis Gihltun, Erlend Wiborg
Ap: Svein Roald Hansen, Irene Johansen
H: Ingjerd Schou
SV: May Hansen
V: Rita Sletner

Beste skoler for Venstre i Østfold:
Kirkeparken 6,2 % ; Mysen 5,7 % ; Halden 5,1 %, Wang Toppidrettsgymnas 4,8 %, Frederik II 4,4 %, Askim 4,4 %, Greåker 4,2 %

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**