Venstre for Dalane

Dersom Venstre vinner et mandat fra Rogaland ved mandagens Stortingsvalg, er det også en seier for Dalane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Gunnar Kvassheim er Rogaland Venstres førstekandidat, og det siste partibarometeret i Stavanger Aftenblad viser en knapp margin på feil side for at Gunnar får et direktmandat (les her >>). Dermed er det viktigere enn noen gang å gi sin stemme til Venstre ved dette valget.

Oppslag2

Foto: Tore Nilsen

Fremskrittspartiet har fått anledning til å gå hardt ut mot Lars Sponheim i innspurten av valget uten at mortargumentene får slippe til. Frp vil ha det til at Venstre og Lars Sponheim hindrer en borgelig regjering ved å ikke ønske å gå inn i regjering med Frp. Dersom dette er riktig, må det bety at Frp ikke aksepterer at Venstre får lov til å ha egne meninger. Grunnen til at Venstre ikke kan gå i regjering med Frp er at Venstre tar Frp på alvor. Frp må på samme måte respektere Venstre sine standpunkt, noe de altså ikke gjør.

Venstre er et sentrumsparti som like så godt kan få gjennomslag for sine saker ved å samarbeide med partier både på høyre og venstre siden. Dersom Venstre går i regjering med Frp, mister partiet denne muligheten. Det er trist at et parti som ikke respekterer andres synspunkter har blitt et av landets største parti. Frp har også på forhånd annonsert at de vil, på reint trass, sørge for at Jens Stoltenberg forblir statsminister selv med borgerlig flertall i Stortinget.

Vi får håpe at hovedstadspressen og Siv Jensens oppfatning om at det nærmest er en menneskerett for et parti med 20% oppslutning å få sitte i regjering, uansett hvilken politikk de står for, ikke får grobunn i vår region.

Venstre og Frp er uenig av og til, og her er et eksempel: Frp er imot bompengefinansiering, også den bompengeringen som kanskje kommer i Dalane, men før de stemmer imot en bompengering skal de sørge for at det heller kommer en samferdselsminister ifra Arbeiderpartiet inn i regjeringskontorene enn en i fra Venstre eller Krf. Denne samferdselsministeren vil kanskje si ja til en bompengering i Dalane, fordi partiene lokalt vedtok at bompengering nesten ikke trenger et statlig bidrag. Venstre er det eneste partiet i Dalane som har argumentert for at planene må bli mer konkrete og at det statlige bidragt må bli større (vi betaler også vegavgifter i Dalane). Frp er bare motstander på prinispielt grunnlag. Dersom Frp får en ekstra representant fra Rogaland på Stortinget, på bekostning av Venstre, øker altså mulighetene for at det kommer en bompengering med høy egenandel i Dalane. Det er ikke dette som står i Frp reklamen i Dalane Tidende.

Det er også avgjørende for Dalane at det er et flertall av partier på Stortinget som lar ildsjelene rundt omkring i landet få gode arbeidsvilkår. Gunnar Kvassheim har vært et viktig kontaktpunkt for alle de som arbeider for å gjøre vår region til et bedre sted og trenger en kanal inn i beslutningsorganene i hovedstaden. Det er synd for Dalane om dette kontaktpunktet ikke blir stemt inn på Stortinget på mandag.

Gunnar Kvassheim har også blitt en av landets viktigste miljøpolitikere. Miljøsaken har aldri vært viktigere enn den er nå. Derfor håper lokallaget at regionen støtter opp om en viktig kandidat som stiller for Venstre og Dalane på mandag. Godt valg!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**