Medlem nummer 1000

– Medlem nummer 1000 blir ny leder, foreslo en av Venstres ivrige twitrere da antallet nyinnmeldinger passerte 950 etter at valglokalene stengte klokken 21.00 mandag kveld. Om Catrine Gravingen Karlsen fra Sandefjord har slike ambisjoner skal være usagt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Statistikk, pil opp

Foto: Microsoft

Hun ble likevel nummer 1000 i rekken av nyinnmeldte medlemmer i løpet av to døgn, da hun meldte seg inn på www.venstre.no onsdag klokken 21:23.

Stemte selv Venstre
– Jeg har faktisk bidratt til to medlemmer, sier Catrine og forteller at også mannen har meldt seg inn. — Det har vært en "snakkis" i hjemmet etter valgnatten. Jeg stemte selv Venstre og har tenkt på medlemskap lenge. Valget ble avgjørende, forteller hun.

– Jeg sympatiserer med Venstre fordi de fokuserer på saker som er viktige, som miljø og klima. Jeg er enig i familiepolitikken, og synes for eksempel at valgfriheten som kontantstøtten gir er viktig å ta vare på.

Reagerte på skadefryd

– Jeg har også sterkt sympati med Lars Sponheim, og synes det er trist at det gikk som det gikk. Jeg ble rett og slett forbanna da Frp reagerte med skadefryd. Det er lavmål, mener Catrine.

– Det er fryktelig engasjerende å diskutere politikk og å overbevise andre om all den gode politikken Venstre har. Så jeg avviser ikke at jeg også kommer til å bli aktiv, men på et beskjedent nivå, presiserer Catrine, som for tiden er i mammapermisjon.

Norgeshistoriens største plingfest

Venstre hadde 7200 medlemmer ved årsskiftet. De to siste dagene har medlemsmassen steget med 14 prosent. Og antallet stiger fortsatt. Nesten hvert minutt gjennom hele onsdag fikk Venstre et nytt medlem, i det som på Twitter ble karakterisert som “Norgeshistoriens største plingfest”. For hvert nytt medlem lød det unisone “pling” i datamaskinene i hele Venstres hus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**