KOMMUNEDELPLAN RØRA/HYLLA 2009-2020

Her kan du lese høringsuttalelsen fra Inderøy Venstre til kommunedelplanen for Røra / Hylla

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Røra/Hylla er et trafikknutepunkt med jernbanestasjon og kai, og det er politisk ønske om å få lagt mer av transporten over fra veg til jernbane og båt. Når dette skjer, vil det ha betydning for samfunnet Røra/Hylla, og i planleggingen må det tas hensyn til en slik utvikling, både når det gjelder arealdisponering og bosetting (-ønsker vi bosetting nært jernbane slik at folk kan reise med tog i stedet for bil?). Venstre anmoder for øvrig kommunen om å presse på for å få Jernbaneverket til å flytte av/påstigningsrampen til busstasjonen ved E6. Først når det er på plass, og med en parkeringsplass like ved, har vi en funksjonell trafikkstasjon på Røra.

Venstre er tilfreds med at det legges opp til et strengt vern av dyrka mark, og at utbygging skal ha høy utnyttingsgrad. Vi er derfor enig i at arealene på Fines og nedom Hellemshaugan ikke er foreslått til boligformål og at deler av arealet i Åsen blir tilbakeført til LNF-område.

I området ved Grindberg og Kletten er det foreslått 5 boliger i tilknytning til eksisterende bosteder og ved Lorås, utenfor planområdet, er det foreslått spredt bolig bygging. Venstre stiller spørsmål om dette er i samsvar med målsettingen om høy utnyttingsgrad ved utbygging og om det ville vært bedre å anlegge boligfelt i områdene for å utnytte arealene bedre.

Området ved krysset E6/Hyllavegen er nevnt som et aktuelt sted for å samle servicetilbuda på Røra. Arealene synes å være best egnet til nærings- og servicevirksomhet, om mindre egnet til boligformål. Venstre er derfor kritisk til etableringa av 6 boligenheter som på Kroa-eiendommen. Dette må i alle fall vurderes meget nøye i arbeidet med reguleringsplan for området.

Inderøy kommune trenger næringsareal, og Venstre vil støtte utvidelse av næringsarealet på Lensmyra og undersøkelser av grunnforholdene der. Grunnforholdene kan være begrensende for hva slags bedrifter som kan etablere seg der, men den korte avstanden til E6 og jernbane er et viktig fortrinn for området.

For Inderøy Venstre
Toralf Bjelkåsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**