Det er i oktober…

Det skjer i Namsos!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Høsten har endelig tatt tak. Årstidens fargespekter er bare å nyte. Men når jeg ser ut på løvtrærne,kommer tankene, – gulnet ikke bjørka i midten av august i min ungdom? Klimaendringer?

Geir Olav Knappe - Sentrum

Foto: Martin Hågensen

Arbeiderne ved det gamle industribygget i Lavika tar på seg hjelm og starter rivingen av foreldede murkonstruksjoner. Her kommer nye RockCity Namsos, med hotell,ny kino, konferansesal, undervisningsrom og restaurant. Hva med ny brannstasjon og tråkkemaskin i bymarka? Det ordner seg nok! Til og med det nye Psykiatribygget ved Sykehuset Namsos er klarert, byggestart er bestemt til medio oktober måned. Hadde bare ikke det fryktelige raset skjedd i Kattmarka. Det er bare å håpe at de berørte kommer godt ut av forsikringsoppgjøret.

Odd Einar Dørum

Foto: Frode Fjeldstad

Så har vi Namdalsprosjektet! 20. oktober skal det være offisiell åpning av den nye traséen inn mot Namsos fra Spillum. Må ærlig innrømme at jeg var sterkt mot hele "faliheita" og svelgete unna en hel masse kammelhår med olivenolje i lengre tid, da Odd Einar Dørum og Georg Bondø satte det hele igang. Men du verden hvor fine de har blitt, innfartsvegene til Namsos fra sør og nordvest.

Georg Bondø

Foto: Guri Hjulstad

Ved en anledning fikk jeg vekslet noen ord med Odd Einar Dørum om Namdalsprosjektet. “Hvis du Dørum er Namdalsprosjektes far, kan vi vel kalle Georg Bondø for bestefaren? “Du kan vel si det slik”, var et lunt men kontant svar.
Det eneste negative å sette fingeren på er de smale rundkjøringen noen steder i sentrum. En laksetrailer er like bred i Namsos og Namdalen, som sør for Dovre. Hva med distriktet rundt "Namdalens fyrtårn – Namsos", får de det de trenger til skoler, idrettshaller, eldresenter osv.? Flatangerfolket sa nei til Co2 hemmende vindkraft, til tross for forsøk med gode råd fra Venstreordfører Reidar Lindseth, og må derfor slite med eiendomskatt i årene som kommer. Var det egentlig så smart? Tiden får vise. Egentlig er det forunderlig at det er manko på strøm i midt – Norge, vann skulle det være nok i disse. Turbinene surrer godt i Fiskumfossen. Alt dette vannet, hvor kommer det fra? Menneskeskapte klimaendringer? NT

Les mer om Namdalsprosjektet i Namdalsavisa….

Gratulere Georg Bondø! Les mer i NA..

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**