Venstre gikk inn for å gi hytte til Oslofjorden friluftsråd

La Oslofjorden friluftsråd overta hytta. Det er klart mye bedre å benytte hytta, vedlikeholdt av Oslofjorden Friluftsråd, til friluftsmål enn å sanere den. Takk til Miljøpartiet De Grønne for å ta fatt i saken. Her kan vi spare penger, CO2 utslipp og samtidig stimulere til friluftsaktivitet i ett og samme vedtak – snakk om hattrick sa Venstres Geir Helge Sandsmark i kommunestyremøtet torsdag 22. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


17 representanter fra opposisjonen hadde undertegnet krav om at hyttesaken skulle behandles i kommunestyret. I juni i fjor vedtok teknisk utvalg at bygningene på tomta skulle rives. Torsdag sa kommunestyrets flertall det samme.

Geir Helge Sandsmark

Foto: Christoffer Biong, Venstre

Plan- og bygningsetaten ga 1. oktober rivetillatelse for hytte og uthus, og ga samtidig brannvesenet ansvarsrett. Brannvesenet skal brenne ned bygningene. Det er allerede gjennomført en del hogst på eiendommen. ASVO skal hente ut stokkene og bruke de til ved.

MDG vil beholde hytta
Miljøpartiet De Grønnes (MDG) Øyvind Holt berømmet ordføreren for at kommunen fikk tak i hytteeiendommen på Ystehedeneset, men argumenterte sterkt for at hytta må bestå og inngå i kystleden. Han sa at nå er det mulig å gå rundt Iddefjorden, men overnattingsmuligheter er det dårlig med. Her er det mulighet for å lage et nytt turmål for overnatting. Holt sa at hytta er på linje med både Budalsvika, Ertehytta og Høiåshytta.
Oslofjorden Friluftsråd har henvendt seg til kommunen. Venstres Geir Helge Sandsmark foreslo at rådmannen gis i oppdrag å besvare denne henvendelsen positivt. Forslaget sier også at rådmannen skal utrede mulighetene for å opparbeide Persbukta som badeplass og legge en brygge i området – skriver Halden Arbeiderblad etter kommunestyremøtet.

Se hele artikkelen i HA her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**