Vil kommmunen følge innkjøpsreglementet?

Dette spurte Venstres Roar Günther Andersen om, i kommunestyremøte 22. oktober. Bakgrunnen var et notatet fra kommunerevisjonen, som avdekker brudd på innkjøpsreglementet ved bygging av “Indre Ringvei”. Kommunerevisjonen gransker anskaffelser for “Indre Ringvei” etter at Roar Günther Andersen henvendte seg til kontrollutvalget om saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


I forbindelse med gjennomføringen av rundkjøringen og div vei/gate øverst i Marcus Thranes gate har jeg reagert på både tidsbruk og gjennomføring. Mistanken om at ikke alt var etter gjeldende regelverk har lenge bekymret meg.

Min oppgave som kommunalpolitiker pålegger meg å være våken for at lover og regler følges i den kommunale forvaltningen. Videre at næringsdrivende blir behandlet likt, når kommunen ønsker varer og tjenester utført.

Roar Günther Andersen

Foto: Halden Dagblad

I den forbindelse er det viktig at anbudsprinsippet følges etter gjeldende lovverk. Videre er det viktig at kommunestyrevedtak følges og respekteres. Økonomireglementet godkjent av kommunestyret er ett eksempel.

Jeg har på bakgrunn av ovenstående brakt saken inn for kontrollutvalget som har gitt oppdraget til Østfold kommunerevisjon.

Revisjonen har utført et godt stykke revisjonsarbeide som avdekker at det er foretatt direkteanskaffelser uten konkurranse. Kontrollutvalget viser til lov om offentlig anskaffelse , §5, som fastslår at anskaffelser skal baseres på konkurranse selv om anskaffelsen er under terkselverdien for kunngjøringsplikt.

Vil ordføreren påse at gjeldende lov og regelverk følges, slik at vi unngår at byens innbyggere setter spørsmålstegn ved kommunens habilitet?

Ordføreren svarte at man tar revisjonsrapporten til etterretning og at de påpekte feilene i anskaffelsesrutinene vil bli rettet opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**