Budsjett 2010

Horten Venstre har i løpet budsjettprosessen valgt og ikke levere eget budsjett. Det er flere grunner, men å lage et troverdig og godt budsjett krever både tid og innsikt. Horten kommune har brukt opp sine reserver og har en negativ inntektsutvikling. Horten Venstre har lenge vært skeptiske til flere av de nye vedtak som er innvilget og det høye investerings tempo.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Vi valgte å støtte Høyres forslag til budsjett selv om det også hadde poster vi ikke er enige i. Forslaget hadde et bra fokus på skole og bo-og tiltak. Horten Venstre støtter også opp om dannelse av kommunalt eiendomsselskap og private barnehager. Vi kan også gå inn for at noen kommunale bygninger selges for å spare kommunen for driftskostnader.

Storgaten 37 blir hvert år kuttet. Denne gangen har Høyre lagt inn et driftstilskudd, men ikke noe lønnsmidler. Horten Venstre er villig til å se på alternative løsninger for huset. Horten Venstre ønsker at Storgaten 37 skal være en sentral aktør i kommunens kulturliv. Vi mener det er viktig å legge tid og arbeid i god tilrettelegging for et nytt driftkonsept.

Det er flere attraktive aspekter ved Horten kommune som fin beliggenhet i Vestfold, vakkert landskap, store rekreasjonsmuligheter og et betydelig potensiale for utvikling av næring og kultur . Vi har også mye spennende historisk bygningsmasse fra flere epoker som kan utnyttes mye bedre. Horten Venstre ønsker å bidra til økt kontroll og forutsigbarhet i økonomisk forvaltning av kommunens ressurser. Og det er også av største betydning at vi ikke lar menneskelige ressurser gå til spille. Det er behov for tiltak som gjør at flere innbyggere, unge som gamle, kan få anledning til å utnytte sine iboende ressurser slik at livskvaliteten bedres . Da vil også det høye antall sykmeldte og uføretrygdede senkes. Vi må ha fokus på forbedringer innenfor alle virksomheter i kommunen slik at den blir mer attraktiv å flytte til, og til å etablere seg i. Vi trenger et oppsving i flere typer næring, og vi trenger langt høyere skatteinntekter.

Horten kystlinje er en ressurs som må forvaltes med stor klokskap for fremtiden. Ulike utspill lanseres og planprosesser drives nå fremover mht sentrumsområdet og Langgrunn både av Havnevesenet og av kommunen sentralt. Det er etter Venstres mening nå meget viktig at politisk nivå i kommunen sentralt involveres i alle beslutninger med langsiktig virkning – dette må koordineres. Kommuneadministrasjonen må snarest i 2010 legge frem en sak om dette slik at Kommunestyret kan ta nødvendig styring slik at våre kystnære arealer ikke bindes opp av tilfeldige enkeltbeslutninger.

Hva kan kommunen gjøre med skatteinngangen på sikt? Venstre ønsker at kommunen går i aktiv dialog med næringslivet for å se muligheter for tilrettelegging for vekst og utvikling i Horten kommune.Horten Venstre vil gjøre sitt for å påvirke en sunn utvikling resten av inneværende periode med hensyn til å senke utgiftene og øke inntektene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**