Inn med Kino — ut med kulturbyråkratene og biler

Bodø Venstre ser med stor skeptisk på den utviklingen Urbane figurer — vårt nye kulturkvartal tar form.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Bodø Venstre mener et kulturkvartal fylt med kontorer og parkeringsplasser, men uten kino, kafé/ restaurant og multinasjonalt kultur. Dette er langt fra er de visjoner og idéskisser kulturkvartalet hadde sitt utspring i, og som Bodø Venstre har vært en av forkjemperne for.

Fortsatt er kulturkvartalet i planleggingsfasen, fortsatt kan byråkratene og den politiske posisjonen i vår by ta ansvar og endre innholdet. Vi håper posisjonen benytter muligheten det gir for å høre på de mange røster i vårt bysamfunn som lengter etter et bedre kinolokale.

Bodø Venstre sitt forslag til løsning er enkel og kostnadsbesparende — både for selve bygget, men ikke minst for de løpende driftskostnadene som kommer i etterkant.

Urbane Figurer - kulturkvartalet i Bodø

Urbane Figurer – kulturkvartalet i Bodø

Bodø Venstre foreslår at antall kontorplasser reduseres til under ett minimum. Det er nok kontorlokaliteter i umiddelbar nærhet til kulturkvartalet som kan være fullverdige alternativer for kulturbyråkratene sine behov. Videre vil Bodø Venstre ha bort med p-kjeller som har vist seg bli svært kostnadsdrivende i prosjektet. Her vil Venstre ha fokus på gode kollektivløsninger og en p-tunell under kvartal 99 (fylkeskommunen sitt hus). Inn vil Bodø Venstre ha kino. Denne lokalisert under biblioteket vil vi kunne ha gode synergieffekter og sørge for at en kulturgate som skissert kan være åpen uten at byens politikere må finne plass til dette i sine budsjetter. En kino skaper liv, tiltrekker folk og er trolig den mest besøke kulturaktiviteten vi har i vår by. Vi vil ha tilbake teaterkafé i skissene og vi mener det multinasjonale kulturlivet (en utvidelse av dagens internasjonalt senter) hører hjemme i kulturkvartalet.

Bodø Venstre mener at kulturkvartalet må ha en kostnadsramme på et tusen millioner, og riktig prioritert er kulturkvartalet realiserbart med de viktigste allmenntilgjengelige kulturbehov innenfor milliarden. Venstre ønsker ikke at kulturkvartalet skal bli et moment over Odd Tore Fygle. Venstre ønsker et yldrende kulturkvartal med fokus på allmennyttige behov og med stor tilgjengelighet.

Styret i Bodø Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**