Norge trenger Folkeakademiet

Vefsn Venstre har sendt en uttalelse til Venstres Landsmøte 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Forslag til uttalelse

Norge trenger Folkeakademiet

I 115 år har folkeakademiet vært en folkeopplysningsinstitusjon som gjennom foredrag og diskusjon har formidlet allmennyttig kunnskap og kulturforståelse. Siden opprettelsen av den første arbeiderakademi i Kristiania og stiftelsen av Folkeakademiens Landsforbund i 1905 har organisasjonen vært en viktig kunnskaps- og kulturformidler. Virksomheten omfatter bl. a. konserter, utstillinger, film- og kulturkvelder, foredrag, litteratur, teater, kunst og kursvirksomhet.

Folkeakademiet er en kultur- og folkeopplysningsorganisasjon som har som mål å skape gode arenaer der barn, unge, voksne og eldre kan delta på meningsfylte kulturaktiviteter i lokalmiljøet der de bor. Folkeakademiet er organisert i 12 distrikt med ca. 180 folkeakademier som tilsammen har flere tusen medlemmer. Organisasjonen står årlig bak mer enn 3.000 arrangementer som samler 220.000 mennesker.

En organisasjon med lange tradisjoner gjennomgår selvfølgelig en del forandringer. Gjennom omstillinger og fornyelser har organisasjonen vist sin vitalitet og betydning. Folkeakademiet har de siste årene vist et stort internasjonalt engasjement. Nye satsingsområder og programmer som «Se verden i øynene», «Framtiden tilhører de unge», «Den kulturelle spaserstokken», «Fra innvandrer til medborger», m.fl. er viktige bidrag i samfunnsdebatten i dag.
Folkeakademiene må gis gode økonomiske rammebetingelser fra stat, fylkeskommunene og kommune for å kunne videreføre og fornye sin rolle som folkeopplyser.

Vefsn Venstre
Mosjøen, 24. mars 2010

Carola Karl er en av delegatene fra Nordland Venstre under landsmøtet i Sarpsborg. Hun vil ta ordet for å snakke om Folkeakademiets betydning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**