Regjeringen har gitt opp miljøpolitikken

Regjeringen utsetter CO2-rensing på Mongstad nok en gang. Med denne beslutningen holder regjeringen stø kurs bort fra Stortingets vedtatte klimaforlik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Klimaforliket er fra regjeringens side nå uten reelt innhold. CO2-rensingen på Mongstad var regjeringens prestisjeprosjekt. Når dette ikke blir noe av har regjeringen mistet den siste rest av sin miljøtroverdighet. Dette er en regjering som ikke evner å gjennomføre et eneste klimatiltak. De klarer ikke å gjennomføre et eneste fangstprosjekt i Norge i løpet av to stortingsperioder. Utslippstillatelsen til Mongstad går ut i 2014, og vi kan ikke gi ny utslippstillatelse til Mongstad uten at rensing er på plass.

Fredrikstad Venstre mener det ikke er til å leve med at regjeringen bryter det aller viktigste miljøløftet de har gitt. Vi har lenge sett at regjeringens glideflukt bort fra de fleste løftene i miljø- og klimapolitikken. Etter seks år med en rødgrønn regjering er Norge blitt en miljøsinke. Nå må det settes i gang tiltak for å redusere Norges CO2-utslipp. Vi minner om statsministerens nyttårstale 1. januar 2007 hvor han bl.a. sa følgende: “Vår visjon er at vi innen syv år skal få på plass den teknologien som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser. Det blir et viktig gjennombrudd for å få ned utslippene i Norge, og når vi lykkes tror jeg verden vil følge etter. Dette er et stort prosjekt for landet. Det er vår månelanding”. Dette viser seg nå å være ord uten innhold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**