Vil ta i bruk energiressurser fra bedrifter

Venstre ønsker å aktivt tilrettelegge for samarbeid mellom bedrifter og det offentlige slik at spillvarme blir brukt. – I dag sløses det med verdifulle ressurser, konstaterte Venstres Helge Solum Larsen da han besøkte Fellekjøpets produksjonanlegg i Hillevåg. Fellekjøpet sier selv at de er positive til samarbeid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Frode Kleppe

Selv om Felleskjøpet er langt framme i nasjonal målestokk brukes kun 10 til 15 prosent av den energien som skapes som resultat av produksjonen, sier Jo Russdal ved Felleskjøpet til NRK.

Det skal nå legges fram en regional energi og varmeplan. Det er allerede vedtatt i formannskapet i Stavanger. I denne planen vil det bli mulig å skaffe oversikt over spillvarmekilder. Felleskjøpet og Skretting i Hillevåg i Stavanger er blant flere slike kilder. Det nye LNG-anlegget i Tananger har fått sterk kritikk av Fylkesmannen i Rogaland for å ikke legge opp til bruk av sin spillvarme som tilsvarer varmebehovet for 3000 boliger.

-Vi må klare å samordne bruk av tilgjengelige energikilder, sier Solum Larsen. -Det vil være bra for bedriftene, bra for miljøet og bra for felleskapet.

Se mer på NRK, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**