1000 bedrifter på 20 dager

Venstre har i disse dager en landsomfattende kampanje, der 1000 bedrifter skal besøkes på 20 dager. Også i Tvedestrand er vi i gang. Mandag fikk både Sandøya Båtbyggeri og Løvøens Lam besøk av Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Bedriftsbesøk gir politikere verdifull kunnskap om næringslivet lokalt. I Tvedestrand har vi en stor variasjon av små og mellomstore bedrifter.
De to bedriftene som fikk besøkpå mandag, Sandøya Båtbyggeri og Løvøens Lam, er begge små bedrifter, men er verdifulle for lokalsamfunnet både på Sandøya og i Tvedestrand. De er med på å holde i gang aktivitet i øysamfunnet året rundt. Det er interessant å se at begge steder er ønsket om å holde på med noe på hjemplassen den viktigste drivkraften, og begge steder lyser det asv kreativitet og engasjement.
Sandøya Båtbyggeri bygger båter som det frmgår av navnet. Samtidig drives det reparasjoner og vedlikehold, samt opplag av trebåter. De har tilpasset seg markedet og holder driften i gang hele året.
Løvøens Lam drives alene av Ellisiv Løvøen. Her strikkes og syes det egendesignede plagg, det leveres skikkelig håndtverk.
Små bedrifter og enkeltmannsforetak har den utfordring felles at de blir ganske alene i det daglige, og trenger et fornuftig nettverk med andre i samme situasjon. Å bygge det riktige nettverket, og ikke minst ha tid til å følge det opp i en travel hverdag, kan være vanskelig nok. Den største urettferdigheten de opplever, er skattesystemet og sosiale rettigheter. I en liten bedrift som såvidt har økonomi til å holde driften i gang, og der inntjeningen er helt marginal, er det ikke rom for å betale ekstra sykepengeforsikring eller egen pensjonsforsikring. Den dagen en står med et brukket bein eller en kronisk sykdom kan livet bli veldig vanskelig.
Venstre her lenge pekt på dette problemet, og har flere forslag til bedre sosiale rettigheter og et mer rettferdig skattesystem for selvstendig næringsdrivende. De er en ressurs for samfunnet, og bør behandles deretter!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**