Nyvalg i helse og omsorg

På sist bystyremøtet fikk Venstre velge ny representant i utvalget for helse og omsorg. Suzy Haugan er Venstres nye representant.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Logo Tønsberg Venstre

Grunnen til at Venstre ba om nyvalget til dette hovedutvalget, var at Inez Arnesen før sommeren meldte seg ut av Venstre og inn i Høyre. Etter kommunevalget i 2007 ble Venstre (p.g.a valgresultatet) blant annet tildelt en plass i utvalget for helse og omsorg. Tønsberg Venstre valgte Inez Arnesen som Venstres representant i dette utvalget.

Venstre har en kontrakt med sine velgere, og det er programmet. Tønsberg Venstre er forpliktet, overfor venstrevelgere å fremme Venstres politikk i de fora som partiet er representert i. Når en av de som skulle fronte partiets politikk ikke lengre følger seg bundet av kontrakten med velgerne hadde Tønsberg Venstre bare ett valg, nemlig å be om nyvalg. Utfallet ble at Arnesen ble byttet ut med Haugan.

Arnesen har begrunnet sin utmeldelse med at hun ikke lengre kunne innestå for Venstres synspunkter. Arnesen har kommunisert til Tønsberg Venstre at det ikke var en enkeltsak, eller personkonflikt som førte til utmeldelsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**