-Bybane er helt nødvendig

Venstres Helge Solum Larsen reagerer sterkt på Aps snuoperasjon om bybane på Nord-Jæren. – Det er ikke mulig å løse Nord-Jærens trafikkutfordringer uten bybane, sier han. Uten bybane vil regionen kveles av privatbilisme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge Solum Larsen bybane skinner

Foto: Tore B. Kallevig

– Arbeiderpartiet forslag i det nye valgprogrammet er usedvanlig lite fremtidsrettet. Det er nødvendig med et kvalitetsmessig, helt nytt kollektivsystem på Nord-Jæren.

Det lokale arbeidet med bybane i form av KVU’en er ferdigbehandlet av politikerne i Rogaland fylkeskommune, der den fikk tilslutning fra representantene fra Arbeiderpartiet.
Saken ligger på departementets bord. Dermed vil Ap ved å komme med dette nå, innta rollen som samferdselspopulister, mer enn noe annet. Det er heller ikke mer enn en dager siden AP i Stavanger stemte for planprogrammet for bybanen. Det skjedde den 28. september 2010.
Det er helt umulig å drive byutviklingspolitikk med endrede holdninger fra måned til måned, mener Helge Solum Larsen.

– Det er beklagelig at Ap med dette bekreftes at de ikke har til hensikt å ta klimautfordringene på alvor lokalt. Jeg har store vanskeligheter med å se at byene Stavanger og Sandnes dermed kan delta i prosjektet Fremtidens byer. Klimaforliket er dødt, sier Solum Larsen.

Les mer om APs nei her >> og Solum Larsens reaksjoner her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**