Haldenser innstilt først på Venstres fylkestingsliste

Per Magnus Finnanger Sandsmark fra Halden er innstilt på førsteplass av nominasjonskomiteen i Østfold Venstre. Komiteen er delt, så Finnanger Sandsmark vil måtte kjempe for plassen helt fram til nominasjonsmøtet 20.11..

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: NRK Østfold

Per Magnus er utdannet kulturarbeider fra Høgskolen i Telemark og Høgskolen i Lillehammer, har vært lokalpolitiker i Halden denne perioden og har vært spesielt synlig i skole-, kultur-, sosial- og demokratipolitikk i Halden.

Den erfarne politikeren mener Venstre bør prioritere fremtiden, i nominasjonen og i politikken.

– Fremtiden er alle ungdommene som hver dag bruker fylkeskommunens tjenester. Det er ungdommer som bruker bussen, går på videregående skole og som bruker fylkets kulturliv. Og da må vi se alt dette i en helhet. Vi kan ikke legge ned danse- og formgivningslinjene i Halden og tro at kulturlivet fortsatt vokser. Venstre vil arbeide for å gjenopprette disse tilbudene på Halden vgs.

– Klimaendringene er de største problemene i vår tid, derfor må vi, for å sikre fremtiden, ta grep for at det skal lønne seg å være miljøvennlig. Derfor må vi gjenåpne jernbanelinja Rakkestad –
Sarpsborg, har billligere og oftere bussavganger og stimulerer til grønt næringsliv.

– Et nyskapende næringsliv i vekst er nødvendig for å sikre fremtidens velferd. Derfor må vi legge vekt på at det skapes nye arbeidsplasser i Østfold hver dag, som får flest mulig.

Han mener også at vi trenger en stemme for Halden i fylkestinget. – Vi trenger noen som står på for lokalbefolkningen, lytter. Vi så i Risum-saken at Ap dessverre ikke har rom for kreativitet i Halden. I Venstre har vi rom for kreativitet i hele Østfold.

Se sak i Halden Arbeiderblad her.

Hele lista finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**