Gratis leksehjelp i skolen

Regjeringen har bestemt at grunnskolen skal tilby gratis leksehjelp for elever fra 1. – 4. klasse. Minuset er at netsten ingen kunne bruke tilbudet. Under ti elever i begge grunnskolene takket ja til tilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Skole, elev, tavle, undervisning

Foto: Microsoft

Årsaken til at elevene i liten grad kan bruke tilbudet som skolen har tilbudt er at utvalg for oppvekst hadde bestemt at tilbudet skulle gis før skoletid 2 dager i uken.
Begrunnelsen for dette var bemanningssituasjonen i skolen.
Nord-Odal Venstre bestemte seg for at det ville bli omkamp om dette i kommunestyret 27. oktober 2010.

Studenter, høgskole, universitet, studier

Foto: Microsoft

Tjuvstartet litt
Skolen hadde allerede sendt ut skriv til alle foreldrene om tilbudet, og de hadde tatt i mot påmeldinger før tilbudet var vedtatt i kommunestyret.
Det var bare et fåtall elever som meldte seg til leksehjelpen.
Snuoperasjon
I kommunestyret var det enighet om å tilby leksehjelpen etter skoletid, og gå i mot vedtaksforslaget fra utvalget for oppvekst.
Fra talerstolen var Bygdelistas representant Richard Adams tydelig: “Det er ingen skam å snu. Elevene trenger dette tilbudet, og det er vår jobb å tilrettelegge dette for elevene slik at tilbudet blir brukt”.

Pc, data, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Kommunestyret bestemte at de som har fått tilbud om leksehjelp og meldt seg på det på morgenen skal få det ut året, og så legges ordningen om etter nyttår.
Nord-Odal Venste vil for neste skoleår forsøke å få til en samordning leksehjelptilbudet med skoleskyssen, slik at flest mulig kan benytte seg av tilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**