Gründere er som fotballtalenter …

– De må tas vare på, sier Leif Petter Skår i Westcontrol til Stavanger Aftenblad. Nestleder Helge Solum Larsen besøkte bedriften som har vokst fra kjellerbedrift til fabrikk i løpet av få år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Gründerbedriftene Westcontrol og Electrocompaniet holder til under samme tak. Ifølge Aftenbladet er budskapet fra bedriftene tydelig: De etterlyser drahjelp fra myndighetene. Liksom et fotballtalent må ha hjelp for å bli en stjerne, trenger også gründerne tilrettelegging for å få bedriften til å vokse.

Helge Solum Larsen på bedriftsbesøk hos Westcontrol

Foto: Faksimile fra Aftenbladet.no

Tre bønner
Fra bedriftene kommer det tre bønner til Venstre – og andre politiske partier: Gjør noe med skjemaveldet. Fjern arbeidsgiveravgiften for lærlinger. Viderefør ordningen med skattefunn, altså støtte til ulønnet forskningsinnsats.

– Se om det er mulig å forenkle, oppfordrer Leif Petter Skår i Westcontrol og Jonny Rydningen i Electrocompaniet. De mener de bruker timesvis på rapportering til Statistisk sentralbyrå, NAV og andre offentlige instanser.

Helge Solum Larsen nikker, og noterer i notisboka. Han mener velferdsstaten er helt avhengig av at verdiskapingen i privat næringsliv, og at flest mulig gründere lykkes.

Les mer
•Les hele saken i Aftenbladet. Over hele landet besøker Venstre-topper småbedrifter for å lære hvor skoen trykker. Partiets mål er å møte 1000 bedrifter i løpet av høsten.
• Les mer om Venstres bedriftskampanje.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**