Legg ned pelsdyrnæringen

NRK viste søndag kveld nye sjokkerende bilder fra pelsdyrfarmer i Norge. Igjen dokumenteres totalt uakseptable forhold i en rekke pelsdyrfarmer. Advarsler har blitt ignorert, og lovnader brutt over lang tid. Nå bør pelsdyrnæringen legges ned.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er bare et år siden forrige gang NRK dokumenterte sjokkerende forhold ved norske pelsdyrfarmer. Venstre vil nå løfte dette spørsmålet inn i Stortinget. Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2002 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer i pelsdyrnæringen innen 10 år. Det ser ikke ut til å ha skjedd noen ting. Når det ikke er gjort forbedringer etter åtte år, har Venstre ingen tro på varige forbedringer for pelsdyrene. Sverige, Danmark, Sveits og Østerrike har alle strammet inn eller lagt ned sin pelsdyrnæring. Norge bør nå følge etter.

Vi har ingen tro på at Senterpartiet klarer å ta nødvendige grep overfor pelsdyrnæringen, til det er særinteressene i SP for sterke. Her er det Arbeiderpartiet som sitter på nøkkelen, da det i realiteten er de som har makten i regjeringen. Venstre vil presse på for at Arbeiderpartiet snur i denne saken, og dermed få på plass et flertall for å forby pelsdyroppdrett i Norge. Vi vil derfor løfte saken om pelsdyroppdrett inn i Stortinget, slik at saken er behørig belyst før landsmøtene starter på våren. Kan Arbeiderpartiet virkelig leve med at de uverdige forholdene fortsetter?

Per E. Braseth-Ellingsen
Leder Fredrikstad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**