Venstre kjemper for markagrensa

Venstre ville innlemme Berger skog og andre naturområder i marka, men ble nedstemt av det Høyre- og FrP-dominerte flertallet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


– Det er trist at kommunestyret ikke lytter til lokalbefolkningen og natur- og miljøorganisasjonene som vil verne om markagrensa. Venstre kjempet imot, men må nå sette sin lit til at fylkesmannen og miljøverndepartementet overprøver flertallets vedtak.

Inge (V) i engen

Foto: Nittedal Venstre

Berger skog bør vernes
Venstre fremmet forslag sammen med Ap om at Berger skog (Gnr 38, bnr 5) skulle innlemmes i marka, og fikk støtte fra SV og KrF. Dette er et område som tidligere har vært en del av marka, og er et viktig friluftsområde for folk som bor på Tumyrhaugen og Rotnesområdet.
– Vi beklager at flertallet ikke vil gi varig vern til dette området, sier gruppeleder Inge Solli (V).

Lytte til natur- og miljøorganisasjonene
Venstre gikk inn for å innlemme flere områder i marka. Det gjelder området mellom Slattum barnehage og Bjørndalen bruk, hytteområdet Holterkollen, Ørfiske og Dalbekk skog.
– Vi har lyttet til natur- og miljøorganisasjonene når vi har gått inn for at disse områdene skal inngå i marka. Venstre mener at vi må verne marka, og heller bygge tettere i Nittedal sentrum og i tettstedene som er knyttet til kollektivknutepunktene her i bygda, sier Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**