Ås Venstre vil gjøre Breivoll tilgjengelig for alle!

Ap, Høyre og FrP vil gjerne forlenge leieavtalen med Den Kristne Menighet (DKM). Venstre mener det er viktig at Breivoll sikres som friluftsområde for allmennheten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Jorunn

Foto: Kjell Brynildsen

I siste formannskapsmøte hadde ordføren laget en bestilling til rådannen for å fremme en ny sak til formannskapet om at avtalen med DKM revideres med sikte på at låven kan gjenoppbygges i samsvar med vedtatte reguleringsplaner. Venstres Jorunn Nakken reagerte på forslaget, siden dette vil låse DKM til Breivoll i mange tiår framover.

Ås Venstre ønsker at hele Breivoll på sikt skal gjøres tilgjengelig for innbyggerne, ikke bare badestranda og stien rundt som i dag. Breivoll er en av få kystnære eiendommer i en tett befolket region, og vil få økt verdi som nærfriluftsområde med økt tilflytting og utbygging i Osloregionen. Tunet med bygninger utgjør en liten del av eiendommen, men dette er kjernen, eller "hjertet" i området. Så lenge det er en menighet som leier tunet og fyller dette med arrangementer og egne medlemmer, gir det også de tilstøtende områdene et "privat preg". Mange kvier seg for å bruke strandsonen og turstier i området, selv om de har rett til det.

Eiendommen er gitt til Ås kommune av fylkeskommunen til friluftsformål, og det forplikter!

Venstre fikk derfor til et tilleggsforslag i bestillingen til Rådmannen før saken kommer tilbake til kommunestyre og formannskap, om at det også skal utredes et alternativ som innebærer at DNT er leietaker fra 2013 eller 2018. Forslaget kan innebære at andre organisasjoner og interessenter inngår samarbeid med DNT om tilbud og drift.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**