Friområdet på Åneby utgjør en verdi for kommunen

Venstre fikk kommunestyret med på å utsette saken om salg av friområdet på Åneby. — Vi bør fortsatt være restriktive til nedbygging og salg av friområdene våre, sier gruppeleder Inge Solli (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Solli fremholdt at det må praktiseres meroffentlighet i denne saken, og at mest mulig informasjon bør gjøres offentlig tilgjengelig. — Kun opplysninger som har forretningsmessig verdi for kommunen må unntas offentlighet. Jeg oppfordrer alle i kommunestyret til å sette seg inn i de dokumentene som er unntatt offentlighet. Det ligger relevant informasjon i disse dokumentene som kan ha betydning for hva kommunestyret skal vedta, sier Inge Solli.

Friområdene har verdi
– Nittedal kommunes eiendomsselskap har foretatt en eiendomsøkonomisk vurdering av dette friområdet, dvs. inntektspotensialet. Kommunestyret må foreta en vurdering av alle sider av saken. Det kan være klokt å foreta en helhetlig vurdering av alle friområder som kommunen eier, og ikke selge friområdet på Åneby nå. Vi har det ikke travelt med å selge, dette området utgør en verdi for kommunen, sier Venstres gruppeleder.

Legges ut for offentlig salg
Venstre stiller spørsmålstegn ved at friområdet på Åneby skal selges til en utbygger uten at eiendommen blir lagt ut for offentlig salg.
– Dette vil vi se nærmere på fram til kommunestyrets behandling i mars. En skulle tro at det er muligheter for å få bedre betalt for eiendommen dersom den legges ut for offentlig salg, sier Solli.
Kommunestyret utsatte saken enstemmig til marsmøtet, men Venstres forslag om meroffentlighet ble nedstemt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**