Nå må Aust-Agder komme på banen!

Skal vi tro Agderposten, står vi nok en gang i fare for å bli parkert som en ubetydelig del av landet, når det legges opp til moderne hurtigtog som kjører i full fart gjennom fylket uten noen gang å stoppe. Nå må vi våkne opp og hive oss rundt før toget går! sier Line Mørch i Tvedestrand Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Tog

Foto: E.Pedersen

– Arendal er den fylkeshovedstaden i landet det tar lengst tid å komme seg til Oslo fra med hjelp av offentlige kommunikasjonsmidler, påstår Venstres leder i Tvedestrand.
– Mange har drømt om virkeliggjøring av en ny hurtigtogtrase langs kysten, som tar oss til hovedstaden på mindre enn to timer. Bedre, mer effektivt og mer miljøvennlig enn både fly, bil og buss.
– Utredninger om hurtigtog er i gang, og så foreslår man i sin visdom å droppe ethvert stoppested i Aust-Agder, fordi det vil gå ut over Kristiansand! Skal vi fortsatt reise halve strekningen vestover før vi kan sette kursen i retning hovedstaden? Å gå baklengs inn i framtida får for meg en ny betydning, sier hun.
– Nå må vi si fra med en gang. Hurtigtog langs kysten vil ha mye større betydning for oss alle i framtida enn enhver utbygging av E18. Men blir i beste fall bortkastet hvis vi ikke kan komme på toget fordi det ikke stopper, i verste fall til større ulempe fordi det tross alt tar i bruk attraktive arealer, og bilbruken fortsetter som før fordi det blir det beste alternativet for de fleste. Jeg føler at vi ikke blir tatt på alvor her i Aust-Agder. Det provoserer meg, og det burde provosere flere politikere!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**