Oljefondet har investert i Sellafield-anlegget

-Dette må regjeringen trekke Norge ut av øyeblikkelig, sier Venstres nestleder og fylkestopp til fylkestinget i Rogaland, Helge Solum Larsen.
Det er Dagbladet som idag kan fortelle at Norge gjennom Oljefondet har investert nærmere en milliard i selskapene som driver anlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Thor Erik Skarpen

-Sellafield-anlegget representerer en akutt forurensingstrussel mot kystområdene våre i vest og nord. At Norge har investerert i dette høres ut som en dårlig spøk. Å eie i dette må være helt uaktuelt, med mindre planen er å bruke eierskapet til å avvikle hele anlegget, sier Solum Larsen.
I en rapport fra Statens strålevern i vinter ble det slått fast at dersom en prosent av det radioaktive avfallet som er lagret på Sellafield slipper ut i atmosfæren, kan resultatet i Norge bli syv ganger verre en Tsjernobyl-ulykken i 1986. Og det er særlig Hordaland og Rogaland vil få problemene.

Nei til Atomkraft

Foto: microsoft

I april reiser miljøvernministeren Eirk Solheim til møte med sin britiske kollega.
-Venstre mener Norges krav må være utvetydig. Det eneste aksptable for Norge er at Sellafield-anlegget avvikles, sier Solum Larsen. -Nå må også regjeringen øyblikkelig avklare sitt syn på disse investeringene, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**