– Ordføreren bør granskes av etikkutvalg

– Ordførerens ansettelse i ASVO kan godt granskes av Kommunesektorens Etikkutvalg, sier ordførerkandidat for Halden Venstre, Geir Helge Sandsmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Kontrollutvalgets leder Ann-Kristin Grødahl vil ikke granske ordførerens ansettelse i ASVO, selv om han selv er styreleder i selskapet.

Halden Rådhus

Foto: Halden Dagblad

— Hvis ordfører Dahl ikke hadde tatt høyde for at det kunne bli et maktskifte til høsten, så ville han vært veldig arrogant. Jeg har heller ikke sett tegn på at Høyres ordførerkandidat har sagt opp sin jobb fordi han tror han blir ordfører, sier Grødahl til NRK Østfold.

Det mener Halden Venstres ordførerkandidat at er irrelevant. Dette er et nytt eksempel på at kontrollutvalget ikke ønsker å gjøre jobben sin.

Geir Helge Sandsmark

Foto: Halden Dagblad

– Per Kristian Dahl står fritt til å søke enhver jobb. Problemet er ikke at ordføreren planlegger sin egen avgang, men prosessen, sier Geir Helge Sandsmark. Dette kunne vært gjort åpent og ryddig, men det har Dahl valgt ikke å gjøre med ny nedtur for Haldens omdømme som resultat.

Geir Helge Sandsmark, sier til NRK Østfold at han nå vurderer å ta Asvo-saken videre. Han mener forslaget fra Transparancy International om å involvere kommunesektorens etikkutvalg, er godt.

— Kommunesektorens etikkutvalg høres ut som et veldig bra organ for slike saker, så vi må vurdere det. Jeg har også blitt kontaktet av jurister som tilbyr frivillig og gratis hjelp hvis vi vil gjøre det, sier Sandsmark til NRK Østfold.

Les mer hos NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**