Vil ha kursendring i Nittedal

Kulturhus, egne kjøkken ved sykehjemmene, eldresenter i sentrum, satsing på kollektivtilbudet og grunnskolen er noen av Venstres prioriterte saker foran høstens kommunevalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre vil skape et levende sted i sentrum av Nittedal, og vil bygge ut midtbyen, den såkalte kvadraturen først. De vil at riksvei 4 skal legges i ny trasé gjennom sentrum for å gi nødvendig utviklingsareal.

Kulturhus i sentrum
– Venstre jobber for å få etablert kulturhus i sentrum av Nittedal, og mener at Høyre og FrP har vedtatt en halvgod og dyr løsning ved å satse på å bygge om samfunnssalen til kultursal. Et kulturhus må ligge sentralt i et levende sentrumsområde, med kort avstand til serviceinstitusjoner, butikker og utesteder. Vi forstår at kulturlivet synes at det har tatt lang tid å få realisert kulturhuset, og at de ønsker en kultursal velkommen. Det er likevel slik at vi mener Venstres løsning med å bygge første byggetrinn av kulturhuset i stedet for å pusse opp en gammel sal ved Nittedal ungdomsskole, er en bedre og mer økonomisk løsning på sikt, sier Venstres gruppeleder Inge Solli.

Inge Solli

Foto: Venstre

Satse på kollektivtilbudet
Kraftig satsing på kollektivtilbudet er etter Venstres mening den beste løsningen for å ta imot økt trafikkmengde. Vi anser det som en stor seier at halvparten av Oslopakke 3 finansierer kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.
– Vi vil satse kraftig på å utvikle kollektivtilbudet som et konkurransedyktig alternativ til bruk av egen bil. Gjøvikbanen må oppgraderes slik at togtilbudet kan bedres, bl. a gjennom å redusere kjøretiden inn til Oslo. Dette er statens ansvar, men vi vil arbeide for å få med nødvendige investeringer på Gjøvikbanen i Nasjonal Transportplan. Et punktlig og raskt busstilbud til og fra Oslo, samt et godt lokalbusstilbud er også viktig. Når vi som en del av det styrende flertallet i fylket innfører et nytt takst- og sonesystem for kollektivtrafikken fra 1.oktober blir det enda mer attraktivt og billigere for folk i Nittedal å reise kollektivt. Dette er god Venstrepolitikk, sier Inge Solli.

Ingjerd Jahnsen Fjøsne (V)

Foto: jlv

Kjøkken ved Skytta og Døli
Det blir flere eldre, også i Nittedal. Venstre ser på de eldre som en ressurs, ikke en byrde. — Vi er ikke enig med kommunestyrets flertall som har vedtatt å kjøpe Solli for blant annet å etablere eldresenter. Et eldresenter i dette området må plasseres slik at det fremmer opplevelser, og ikke avstand til samfunnet forøvrig. Venstre vil gjeninnføre lokale kjøkken ved Skytta og Døli. Mat er viktig både for behandlingstilbudet og trivselen. Dessuten gir egen kjøkkendrift større fleksibilitet både når det gjelder matmengde og spesielle behov, sier lokallagsleder Ingjerd Jahnsen Fjøsne.

Etterutdanning og ressurser i skolen
Satsing på grunnskolen i Nittedal er fortsatt et av Venstres hovedpunkter. – Læreren er etter vårt syn skolens viktigste ressurs, og nøkkelen til at elevene får et godt læringsutbytte. Vi vil satse systematisk på etterutdanning for ansatte i grunnskolen. Vi vil tilføre nødvendige midler for å ta høyde for økt lederressurs, økt elevtall, delingstimer og annen tilpasset opplæring, sier Inge Solli som er Venstres førstekandidat ved høstens kommunevalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**