Ungdom velger Venstre i Eigersund

Dalane Tidende offentliggjorde resultatene fra en meningsmåling utført av InFact AS i dagens avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Resultatet av meningsmålingen presenteres

Foto: Erling Svendsen. Dalane Tidende

Det store bildet er at det er små forandringer i forhold til kommunevalget i 2007. Venstre fikk 6,1%, en minimal tilbakegang på 0,3 posentpoeng fra valget i 2007. Størst utslag hadde meningsmålingen for AP som gikk tilbake 2,7 prosentpoeng til 23,1% og FrP som gikk fram 2,5 prosentpoeng til 19,4%.

Høyre er fortatt kommunens største parti med 29% støtte.

Hele 13,2% av ungdommene ville valgt Venstre, og Tor-Inge Rake, partiets listetopp, sier at dette er skikkelig inspirerende og skyldes flere forhold. Viktigst er nok at Eigersund har et aktivt Unge Venstre miljø med flinke ungdommer som er oppptatt av mijø og bærekraftig utvikling. Dette vises igjen i lokallaget at Venstres liste har flest unge. Nå gjelder det å stå på og satse på ungdommens engasjement og få det til å smitte over på andre aldersgrupper i kommunen. De som er opptatt av skole, miljø, varm velferd og bærekraftig verdiskaping skal vite at Venstre er det beste altenativet. Sist kommunevalg var det bare ca 61 % som stemte, så potensialet er stort sier Rake.

Med den nye politiske strukturen i kommunen med færre medlemmer i kommunestyret vil SV falle for eget grep og forsvinne ut av kommunestyret, det får være et tankekors for SV som var pådrivere for å redusere kommunestyrets størrelse.

På fredag kommer odfører meningsmålingen i DT.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**