Nå ser det lyst ut for Holmestrand

I denne kommentaren kommer Thove Bringaker med noen betraktninger om hva som vi kan forvente oss når årets kommunevalgkamp drar seg til i Holmestrand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Etter alle innlegg og kommentarer i Jarlsberg Avis, og leserbrev i ren føljetongstil, hvor mitt navn og bilde har gått igjen, tror jeg de fleste har fått med seg hva "Skolens venner" i Hillestad syntes om meg, som menneske og politiker. Alle som leser Jarlsberg Avis burde nå ha fått med seg hvor udugelig og uredelig jeg er.

Holmestrand havn

Holmestrand havn
Foto: Per H. Stenhaug

Men selvfølgelig, dersom skolevenner i Hillestad regner Jarlsbergs lesere for å være svært trege i oppfattelsen, kan de gjerne gjenta og fortsette hetsen, slik at budskapet når fram. Tenk å stemme slik, at et lovlig fattet vedtak i Holmestrand bystyre blir fulgt opp og gjennomført. Fysj og fy! Men, jeg er jo tross alt bare ei byjente fra Kleiva i Holmestrand, og har dessverre ikke fått den samme gode oppdragelse som enkelte godtfolket fra landet.

Jeg har derimot, Gudskjelov hadde jeg nær sagt, lært respekt for demokratiet og de spilleregler som gjelder i et samfunn. Jeg er derfor, på egne og Holmestrand sine vegne, veldig glad for at det er valg til høsten. Det sittende bystyret, med sidrumpa innavl, for å sitere Ragnar Didriksen fra FrP, skal ved kommende kommunevalg skiftes ut med friskt blod og friske krefter. Fremskrittpartiet har jo, for så vidt, allerede begynt på prosessen. De har mistet to av sine beste representanter, i det Kathe Bæver og Helga Opsett har meldt sin overgang til Høyre.

Gerd Monsen har, etter lang og tro tjeneste for Arbeiderpartiet, blitt degradert og byttet ut med Mette Kalve. Mette Kalve meldte seg inn i Arbeiderpartiet få dager før nominasjonsmøte, og fikk en sikker 2. plass på lista. Kalve har i perioden 2007-2011, som representant for BBL i både formannskap og bystyre, konsekvent stemt sammen med Høyre og FrP, så dette tegner veldig bra for Ap og deres politikk. Ved siste "skole" møte i Hillestad fridde Ap til folket og forkynte at

 Fra Holmestrand

Fra Holmestrand
Foto: Per H. Stenhaug

skolesaken skulle reverseres. Ap ønsket seg nye medlemmer og partiet ville ha visjonære folk. Langsiktighet og forutsigbarhet skulle nå settes på deres dagsorden. Kjempebra, jeg gleder meg! Men, etter hvert har nok også Aps representantene innsett at Gausetangen er en tapt sak.

Hillestad skole derimot er en annen skål, den skal opp å stå igjen! Senterpartiets Per Harald Agrup sa på folkemøtet i Hillestad i vinter, at han ser det som en utfordring å få stoppet det som er vedtatt i bystyret 16. juni og 15. desember 2010. Det vil si at han mener at vedtaket, som omhandlet den sårt tiltrengte opprustingen og utbyggingen ved Botne skole skal stoppes, dersom han og Senterpartiet kommer til makta! Senterpartiets Haakon Feste ville sågar bruke 5 mill. på vedlikehold av Hillestad skole, men ingenting på Botne. Forstå det den som kan, etter rapporter om farlig miljø og etterslep på vedlikehold der. Agrup har i tillegg store tanker og planer for Hillestad. Nå skal det bli både forsamlingshus og omsorgsboliger der, og bygda skal drives på bioenergi! Ja, det må jeg si, dette er ikke småtteri på en kjelke, og jeg ser virkelig fram til at det blir gjennomført! I tillegg har Hillestad sin egen Jeanne d`Arc i Anne- Berit Finden, så dette skal nok gå rette veien. Anneche Enerhaugen er, etter det jeg også har lest i Jarlsberg Avis, på plass i Arbeiderpartiet, og med hennes politiske erfaring fra Tyskland, skulle skolesaken og resten av Holmestrand kommunes utfordringer nå være biff, for ikke å si pølse og sauerkraut.

Arbeiderpartiet i Holmestrand har med henne i folden gjort et kvantesprang! Men, etter at damene i "Skolens venner", delte ut Buttons med "Ja, til fortsatt skole i Hillestad" på selveste 17. mai, må Arbeiderpartiet i hvert fall lære sine nyankomne fra Høyre at det er tradisjon for arbeidsfolk å bruke 1.mai som kampdag. Nasjonaldagen vår skal ikke ødelegges med splid og politiske markeringer, det burde alle forstå!

Ingen har foreløpig sett Arbeiderpartiets program for de neste 4 år i

Thove Bringaker

Thove Bringaker
Foto: Karin S. Frøyd

Holmestrand, men dersom Ap går for å opprettholde skolen i Hillestad ved høstens valg, må Mette Kalve nå, etter lang og seig kamp for skolenedleggelse, snu helt om, og begynne å forsvare fortsatt drift ved denne skolen sammen med Anneche Enerhaugen!

Så gled dere til kommunevalget 2011-2015 i Holmestrand folkens, dette kan bli virkelig morsomt, for her er det mye politisk snadder.

Thove Bringaker
1.kandidat for Venstre i Holmestrand

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**