Varm velferd nå du trenger det

Leserbrev i Strandbuen 8. juni.

Av Einar Berge, kommunestyrerepresentant, Strand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Omsorg, senior, helse

Strand Venstre mener at et velferdssamfunn måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. Historiene om alle som ikke får de velferdstjenester de trenger er for mange. Det gjelder eldreomsorg, psykiatri, rehabilitering, sosialboliger og tilbudet til rusavhengige.

For Strand Venstre er det viktig at de grunnleggende velferdstjenester gis der den enkelte bor. Nærhet til omsorgstilbudene er et kvalitetstegn på en god tjeneste for brukeren. Kommunen skal være garantisten for at alle innbyggerne, uavhengig av stand og stilling, gis et fullgodt velferdstilbud. Velferdstilbudene må alltid bygge på respekt for det enkelte menneskes integritet og i større grad tilpasses den enkeltes ønsker og behov. Som brukere skal vi kunne stille krav om mer fleksible og individuelt tilpassede tjenester som skal være tilgjengelige når vi trenger dem.

Kommunen må få økonomiske rammer for å kunne gjennomføre de nødvendige velferdstiltak som sentrale myndigheter vil pålegge kommunene i den nærmeste framtid gjennom "Samhandlingsreformen". En forutsetning for å utvikle gode tilbud er at de har en lokal forankring, gjerne i samarbeid med nabokommuner.

Strand Venstre vil styrke det forebyggende helsearbeid i kommunen, særlig rettet mot barn og unge, men også i forhold til å styrke rehabiliteringsfunksjonene ved de etablerte institusjonene slik at en kan avlaste sykehusene, jfr. den nevnte "Samhandlingsreformen". Videre ser Strand Venstre det spesielt viktig at kommunen nå får på plass en boligsosial handlingsplan.

Utfordringene i helse-og omsorgstjenesten er store. Den nylig utførte brukerundersøkelsen i kommunen peker på en rekke forbedringspunkter. "Hovedinntrykket er at brukerne i stor grad er fornøyd med tjenestene som ytes og måten de blir møtt på av de ansatte". Imidlertid konkluderes det med at " brukerne og pårørende ønsker mer informasjon knyttet til tjenestene og større grad av medvirkning". Dette er noe Strand Venstre vil være med å forbedre de neste 4 år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**