Regjeringens utsettelse av fornybardirektivet setter grønne sertifikater i fare

Regjeringen har fortsatt ikke har greid å komme frem til enighet med EU om hvordan fornybardirektivet skal innføres her i landet. Venstres fylkesordførerkandidat i Rogaland, Helge Solum Larsen er overasket. -Regjeringens utsettelse av fornybardirektivet setter grønne sertifikater i fare. Dette er grunnlaget for en fornybarsatsing som er svært viktig for Rogaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Helge Solum Larsen, Stavanger, Rogaland

Foto: Tone Staven

EUs fornybardirektiv setter som overordnet mål at gjennomsnittlig 20 prosent av all energibruk skal komme fra fornybare kilder i 2020. I transportsektoren skal 10 prosent av all energi være fornybar.
– Jeg ble veldig forundret og skuffet, sier han om utsettelsen. -Det ville forundre meg hvis EU ikke snart begynner å stille spørsmål om hva som skal til for å få Norge til å gå i samme retning.

Ifølge Solum Larsen kan vi ikke komme i gang med et felles marked med grønne sertifikater mellom Sverige og Norge før fornybardirektivet er innført her i landet.
Olje- og energidepartementet bekrefter dette.

Grønne sertifikater (el-sertifikater) er en metode for å subsidiere ny fornybar energi. Loven om sertifikater ble nylig vedtatt av Stortinget, og meningen er at markedet skal tre i kraft fra nyttår.

Les mer i Aftenbladet her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**