– Allsangen bør stå på egne ben

Allsang på Grensen har kostet Halden nesten 38 millioner kroner, samtidig som kommunen må kutte 54,8 millioner kroner i årets budsjett. – Programmet har vært en ubetinget suksess, men nå er det på tide at arrangementet står på egne ben, sier Venstres Geir Helge Sandsmark til VG.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Geir Helge Sandsmark

Foto: Halden Dagblad

«Allsang på Grensen» har kostet Halden nesten 38 millioner kroner siden 2007. Samtidig har kommunepolitikerne vedtatt å kutte 54,8 millioner kroner i årets budsjett.

Til sammen har TV-programmet påført kommunen 10,7 millioner i tap. Geir Helge Sandsmark i Halden Venstre mener kommunen bør kutte i sitt engasjement for TV-allsangen, skriver VG Nett.

— Programmet har vært en ubetinget suksess, men nå er det på tide at arrangementet står på egne bein. Kommunen har andre ting å bruke penger på, sier Sandsmark.

Ordfører i kommunen, Per-Kristian Dahl, sier at han er fornøyd med de oppnådde resultatene. Han peker på godt folkeliv, kompetanse på store arrangementer og dugnadsinntekter for lokale organisasjoner som positive resultater.

PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i Republik Communication Oslo er skeptisk til kommunens pengebruk.

— «Allsang på Grensen» er et godt underholdningsprogram med mange seere, men hva får kommunen igjen for pengene sine? Programmet har i liten grad klart å sette Halden på kartet, skape turisme eller økt aktivitet utover tilstrømningen det er under opptaksdagene. Det mangler en helhetlig satsning, sier han til avisa.

Les mer i Halden Arbeiderblad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**