Hvor vil vi med Holmestrand?

Det blir en annerledes start på valgkamp denne gangen, skriver Venstres 1. kandidat Thove Bringaker i dette innlegget som stod på trykk i tirsdagens Jarlsberg Avis.. Sommeren 2011 har sørget for det! Holmestrand Venstre har fått den tunge oppgaven med å starte opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Valg 2011

Partiet skal, i følge vår lokale avis Jarlsberg, være først ut med politiske innlegg. Som 1. kandidat for Holmestrand Venstre, vil jeg derfor starte med et lite tilbakeblikk. Jeg var 15 år, første gangen jeg fikk mitt hjerte knust av politisk vold og grusomheter mennesker kan begå mot hverandre. Året var 1963, dagen var den 22. november! Presidenten i USA var skutt! Mitt ideal, mitt håp for en bedre verden, John F. Kennedy var ikke mer. Aldri vil jeg glemme synet av den herreløse hesten, som ble leiet i posisjonen gjennom gatene i Washington D.C. under begravelsen, og Jackie

Kenneyds sorgtunge ansikt og blodstenkede drakt har for alltid brent seg fast i minnet. Dette var bare starten på de gangene jeg, etter hvert, skulle komme til å gråte foran fjernsynets grusomme bilder. Det tok ikke mange årene, etter drapet på USA president, før Nobel fredsprisvinner og borgerettsforkjemper Martin Luther King ble skutt. Den neste som sto for tur var senator og presidentkandidat Robert F. Kennedy. Sveriges statsminister Olof Palme ble skutt og drept på åpen gate i Stockholm, og statsråd Anna Lind knivdrept i en butikk!

Jeg kunne fortsette i det uendelige med å fortelle om min fortvilelse og alle mine tårer hver gang disse grusomheter, og all denne politiske volden har inntatt nyhetsbilde i de siste 50 år. Og så, den 22. juli var det Norge som sto for tur! Flere tårer og mer sorg! Hvorfor er det slik, og hva gjør vi så med alt dette? Ingen andre kan i utgangspunktet stilles til ansvar for det et enkelt menneske gjør. Men vi har alle et kollektivt ansvar for å hindre at enkeltmennesker og grupper sporer av, og tyr til vold og forbrytelser for å nå sine mål. Dette kollektive ansvaret har vi, og det må vi ta, hver dag. Vi viser dette ansvaret best ved måten vi behandler andre mennesker på. Spesielt de vi ikke liker, og de vi ikke syntes det er noe verd å bry oss om! Ingen behøver å gå over bekken etter vann!

Du kan begynne å skape fred, rettferdighet og fremgang for landet og resten av verden, på din egen arbeidsplass, på din skole, i din egen by!

Holmestrand Venstres forside

Foto: Dale Robert Cariveau

Nå, midt i tragedien, står Holmestrand foran et nytt valg. Vi er forpliktet etter lov til å gjennomføre dette valg, og vi er, på det sterkeste oppfordret, og bedt av vår regjering om å kjempe videre for vårt demokrati og for Norge! Den utfordringen tar Holmestrand Venstre alvorlig! Vi vil fortsette å arbeide iherdig for viktige saker som velfred, kunnskap og miljø.

Holmestrand Venstre ser og har alltid sett viktigheten av et åpent og inkluderende samfunn, og vi som parti har alltid ønsket å skape et samfunn hvor den enkelte har mulighet for å påvirke gjennom medvirkning i de demokratiske prosesser. Vi skal derfor, den 12. september, gå til valg for Holmestrand! Vi skal velge hvem som skal få og ha det politiske ansvart i vår by, i vår kommune. Spørsmålet alle nå må stille seg er; Hvem vil vi skal styre denne byen de neste 4 år? Hvem av de, som har sitter i komiteene og i bystyret, og som på nytt stiller til valg er verdig folkets tillit? Hvilke av de nye listekandidater vil vi ha inn i byens nye styre og stell, for kommende periode? Vil vi virkelig bytte ut vår dyktige ordfører Alf Johan Svele fra Høyre med Arbeiderpartiets Ingar Aas- Haug? Vil vi ha eiendomsskatt på bolig i vår kommune? Vil vi ha fortsatt drift ved Hillestad skole?

Dette er bare noen av spørsmålene du som velger må stille deg selv før du går til valgurnene.

Holmestrand Venstre sier nei til skatt på bolig, og vi vil også se på eiendomsskatten som er lagt på verker og bruk! Venstre vil arbeide for at de tre gjenværende skoler skal få et skikkelig løft, og vi vil styrke helse og omsorgssektoren. Driften på Langøya vil bli fulgt nøye av Holmestrand Venstre!

Hvilket samfunn ønsker du deg, og hvilke midler vil du bruke for å oppnå det? Hvem er best skikket til å lede oss, slik at vi får den byen og den kommunen vi alle kan være stolte av? Så kjære velger, spør deg selv, les partiprogrammene, se etter personer, og gjør deg opp en mening om hvem og hva.

Thove Bringaker

Gå til valg for Holmestrand! Dette er skrevet i respekt og ydmyk ærbødighet over alle de som er revet fra oss, her hjemme og ute i verden! Fred ved deres minne!

Thove Bringaker
1. kandidat for Venstre i Holmestrand

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**