Politisk oppslagsverk for Søndeled og Risør

Har du noen gang havnet i diskusjon om når Tverrpolitisk bygdeliste ble etablert og hvem deres bystyrerepresentanter i Risør var? – eller når Frp første gang ble representert i Risør Bystyre – og viste du at Venstre i 1902-04 hadde 11 av 28 representater i Risør bystyre? – eller når AP første gang var representert i bystyre? – eller hvem som var ordførere i Søndeled i Risør og Søndeled? – eller at Olinda Ellefsen og Magnhild Kringlebotn representerte Venstre i 1938-40?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Ikke det – JA da anbefaler vi deg å takke ja til historielagets generøse tilbud – ikke det at Historielaget er bitt politisk – for det er de absolutt ikke, for historien tilhører jo oss alle Historielaget ønsker bare å formidle lokalhistorie fra Søndeled og Risør til flest mulig og det synes vi alle politiske partier og alle politisk interesserte skal støtte opp omkring!

For kroner 50,- kan du kjøpe boken "Risør og Søndeled 1837 — 1987" med glimt fra kommunenes historie gjennom 150 år. Boken ble presentert i forbindelse med formannskapslovens 150 års jubileum i 1987 og bør være et must for alle med et snev av lokalpolitisk og lokahistorisk interesse.

Av innhold nevner vi utvikling av kommunaladministrasjon i Søndeled og Risør — bygningsvesenet som var med på å forme byen — grunnskolene — videregående skoler — bruddstykker av kommunenes økonomi — Risør byvåpen — Risørflagget — sammenslåing av Søndeled og Risør — SIVA — ordførere — bystyremedlemmer — kvinner med kommunale verv.

Ja boken inneholder kort sagt alt du trenger å vite om den politiske aktivitet i Risør fra 1837 til moderne tid. Vi sier bare — løp og kjøp 🙂

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**