Våre kandidater: Anita Grandemo

Anita er utdannet førskolelærer med videreutdanning i spesialpedagogiske studier og ledelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Venstres fjerdekandidat

Foto: Eirik Antonsen

I 1995 tok hun med seg mannen og to førskolebarn og flyttet til Grimstad. Hun kom raskt i jobb for å starte opp og drive byens studentbarnehage. Etter 10 år fant hun ut at byen trengte en egen kunst og kulturbarnehage. Den ble startet opp i Fuhranlegget og hentet navnet sitt fra Roald Dahls fantastiske verden. Barnehagen er full av fantasi og figurer, kreative pedagoger og sprell. I 2008 fikk de den nasjonale barnehageprisen for kunst-og kulturformidling. I dag finnes det en også en avdeling i et gammelt sveitserhus i Arendal. Barnehagebedriften huser tilsammen 100 barn og 28 ansatte.

Anita er opptatt av å skape gode oppvekstvilkår for barn, spesielt opptatt av å sikre utsatte barn. Gjennom grundervirksomheten har hun vist sitt engasjement også for at ansatte skal ha optimale forhold for egen utvikling, noe som kommer ikke bare dem selv, men også barna, til gode. Kreativitet og praktiske løsninger trengs det mer av, mange steder, også i Grimstad kommune.

Anita er praktisk orientert når det gjelder gamle verdier og vernet om dem. Bygningsvern kan gjennom praktiske løsninger godt gå hånd i hånd med hensiktsmessige modernisering, mener hun.

Anita er opptatt av byutvikling generelt og gamle Grimstad spesielt.

Anita Grandemo stiller på plass nr 4 på Venstres liste ved høstens valg i Grimstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**